CtekCtek acculader 6V Ctek acculader 12V Ctek acculader 24VCtek zonder 230vCtek accessoiresLithium ladersGebruikte acculadersTecMateOptimate accessoiresXenteqXenteq LBC 12VAccu'sComplete setsOptima Yellow TopOptima Blue TopOptima Red TopVMF CalciumLithiumLithiumReich MPPLIAO


Ctek Multi XS 5.0


12 volt
Accucapaciteit: 1.2 Ah tot 110 Ah (onderhoud tot 160 Ah)
Laadstroom: 0.8 of 5 A
nieuw model met volledig geïsoleerde klemmen
ruim toepasbaar, auto’s, caravan accu, motoren e.d.


bestel


Ctek Multi XS 5.0

Ctek Multi XS 5.0

Het bedrijf CaravanMoverShop


De naam CaravanMoverShop geeft duidelijk aan wat we doen: wij verkopen caravan movers met bijbehorende accu's en acculaders. De meeste producten hebben wij zelf op voorraad en kunnen wij na bestelling direct verzenden. Wij versturen elke werkdag. Bij elk product staat een indicatie van de voorraad.

Wij proberen zoveel mogelijk informatie over de producten online te verstrekken. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken. Wij reageren snel op e-mails. Wij hebben vele advertenties geplaatst in de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB, ACSI Freelife Magazine, Campingvizier, Camping Cars and Caravaning en Reisemobil.
kck advertentie
Advertentie ANWB Kampeer en Caravan Kampioen

Demonstratiedagen


Wij kunnen ons voorstellen dat u het product wilt zien en het product wilt beleven. Hiervoor bent u van harte welkom op een van onze vestigingen.
Op onze demonstratiedagen kunt u uitleg krijgen over de movers van AL-KO, Reich, PowrMover en Truma en de bijbehorende accupakketten. Uiteraard kunt u dan alle vragen stellen waarop u graag een antwoord wilt hebben. Zodat u er zeker van bent dat u de juiste mover koopt voor uw caravan en uw gebruik. U kunt ook op elke andere dag langskomen, maar controleer wel voordat u komt of de vestiging open is bij de openingstijden. Wij hebben de komende tijd op de volgende dagen demonstratiedagen in de volgende filialen:

Vrijdag 26 januari 2018 (09.00 - 17.00) NL-Groningen, NL-Zwijndrecht, NL-Veenendaal, NL-Lelystad, AT-Wiener Neustadt
Zaterdag 17 februari 2018 (10.00 - 14.00) NL-Groningen, NL-Zwijndrecht, NL-Veenendaal, NL-Lelystad, AT-Wiener NeustadtBeurzen


demonstratiedagen
CaravanSalon

CaravanMoverShop is een internationaal bedrijf en ook dit jaar staan we op vele beurzen in West-Europa. Hieronder het overzicht van de diverse beurzen waar wij te vinden zijn:

2018 januari

DE-Stuttgart, 13 januari 2018 - 21 januari 2018, CMT
     Standnummer Halle 9 - 9B54 Klik hier voor een beursplattegrond
NL-Leeuwarden, 18 januari 2018 - 23 januari 2018, Caravana
     Standnummer 4231
DE-Hannover, 31 januari 2018 - 04 februari 2018, ABF
     Standnummer Halle 24 - A17 Klik hier voor een beursplattegrond

2018 februari

DE-Hamburg, 07 februari 2018 - 11 februari 2018, Reisen Hamburg
     Standnummer Halle A4 - 200 Klik hier voor een beursplattegrond
DE-Essen, 21 februari 2018 - 25 februari 2018, Reise und Camping
     Standnummer Halle 2 - 2E37 Klik hier voor een beursplattegrond

2018 oktober

NL-Utrecht, 10 oktober 2018 - 14 oktober 2018, Kampeer & Caravan Jaarbeurs
    
AT-Wels, 17 oktober 2018 - 21 oktober 2018, Caravan Salon Austria
    
CH-Bern, 25 oktober 2018 - 29 oktober 2018, Suisse Caravan Salon Bern
    

2018 november

DE-Erfurt, 01 november 2018 - 04 november 2018, Reise Caravan
    
DE-Bremen, 09 november 2018 - 11 november 2018, Caravan Bremen
    


caravan-beurzen-messe.jpg

Gratis abonnement op ACSI Freelife magazine


CaravanMoverShop werkt intensief samen met de ACSI. Dit is de internationale specialist op het gebied van campings en kamperen. Naast de bekende campinggidsen, maken zij ook het ACSI Freelife magazine. Dit is het meest informatieve kampeerblad van Nederland. Als u bij ons een caravan mover koopt, krijgt u een gratis abonnement op ACSI FreeLife magazine. Indien u gebruik wilt maken van dit aanbod, geef dit dan na montage van de mover door.
acsi-freelife-magazine.jpg

Ctek Multi XS 5.0Ctek

Informatie over acculaders


Ons koopadvies


Er zijn twee grote merken acculaders, dit zijn Ctek en Xentec. Wij verkopen beide merken. De laders van Ctek zijn modern en breed toepasbaar. De laders van Xentec zijn volledig automatisch, microprocessor gestuurd en uitgerust met de modernste electronica.

Wij adviseren graag de laders van Ctek. Deze beschikken over moderne technologie, ook zijn deze laders gemakkelijk instelbaar. Wij adviseren een 8 staps lader voor optimale controle van de accu. De Ctek XS5.0 is uitermate breed toepasbaar. U kunt de lader instellen voor motorfietsen. De autostand is geschikt voor de meeste toepassingen (van grote motorfiets tot zware autoaccu). Ook voor de caravan mover accu is de Ctek optimaal. De laders van Ctek zijn oorspronkelijk ontwikkeld door Optima en hebben een laadprofiel dat perfect is afgestemd op deze accu's. Zet de lader op de winterstand of AGM-stand, afhankelijk van het model lader.

De Xentec acculaders zijn geschikt voor permanente aansluiting en inbouw. De laders hebben een speciale functie voor accu's die langere tijd niet gebruikt worden en kunnen aangesloten blijven tijdens belasting van de accu. De lader levert volgens de fabrikant maximaal 10A.

Bij af en toe gebruik en onderhouden van de accu kunt u volstaan met een lader die ongeveer 5% van de capaciteit van de accu heeft. Indien u de lader intensief gebruikt, dient u te berekenen wat de vereiste capaciteit is. U zult dan uitkomen op 10% tot 20% van de capaciteit van de accu.

Acculader, druppellader, onderhoudslader


Een acculader zorgt ervoor dat de accu geladen wordt. Zodra de accu vol geladen is, zorgt een druppellader voor het optimaal houden van de accu. Een onderhoudslader is een combinatie van een acculader en een druppellader met een optimaal laadprofiel. Veelal wordt de term acculader gebruikt voor een onderhoudslader. Het nadeel van een ouderwetse acculader is dat deze laadt zonder te controleren of de accu vol is. Een druppellader is alleen een lader die de reeds volle accu op peil houdt. De combinatie van zowel een acculader als een druppellader, is een onderhoudslader.
Een goede onderhoudslader is nodig om de levensduur van de accu te maximaliseren. In de spreektaal worden de termen acculader, druppellader en onderhoudslader door elkaar gebruikt, ook wij gebruiken de term acculader terwijl we eigenlijk onderhoudslader bedoelen.

De laders van Ctek en Xentec staan bekend om hun gunstige prijs/kwaliteit verhouding en zijn de beste laders in de consumentenprijsklasse. Deze laders worden door vele fabrikanten van auto's en motoren aangeraden en winnen regelmatig testen.

Ctek-acculaders worden gebruikt door de volgende automerken:
automerken ctek

ctek-automerken-porsche-acculader-2.jpg

ctek-automerken-porsche-acculader-3.jpg

Ctek acculaders zijn in tests als beste beoordeeld:
testwinnaar ctek

2013 Autobild acculader test


In deze test worden diverse laders getest. De uitslag is positief voor de door ons verkochte Ctek lader, die komt er als beste uit. Op de laatste foto is de Ctek lader te zien op de accu, een acculader mag nooit op de accu neergelegd worden!

Autobild test


2010 Acculader test Autobild


In 2010 is de Ctek als beste getest in een acculader test van Autobild in Duitsland.

Autobild Oktober 2010
Bediening


De bediening van de laders van Ctek en Xentec is eenvoudig; u sluit de lader aan op de accu en stopt de stekker in het stopcontact. De laders van deze merken zijn beveiligd tegen verkeerd aansluiten en kortsluiting; u kunt dus niets fout doen. De acculaders zorgen ervoor dat er meer energie uit dezelfde accu komt. Het opnieuw laden gaat veel sneller en de levensduur wordt aanzienlijk verlengd.

Waarom moeten accu's worden opgeladen?


In 1859 heeft de Franse uitvinder Gaston Planté de eerste in de praktijk toepasbare herlaadbare accu op basis van lood en zuur ontwikkeld. Dit principe wordt nog steeds toegepast in de meeste accu's voor auto's, caravans, boten e.d. Deze accu's moeten regelmatig opgeladen worden.

De meeste auto's worden regelmatig gebruikt, zodoende heeft de accu een lange levensduur. Als u de accu echter niet
zeer regelmatig gebruikt, dient u hem altijd te onderhouden. Het is ook aan te raden om een accu die regelmatig gebruikt wordt, af en toe volledig op te laden. Moderne voertuigen hebben veel elektronica en belasten de auto zelfs wanneer ze geparkeerd staan. Hierdoor worden er steeds hogere eisen gesteld aan de accu. Moderne accu's vereisen ook moderne acculaders en oplaadsystemen.

De relatief kleine Ctek en Xentec acculaders leveren wat beloofd wordt. Het moeilijkste van het opladen van een accu zijn de laatste paar procenten. Deze laders hebben hier geen moeite mee.

Welk merk lader?


Een acculader moet zijn werk goed doen om de accu in optimale conditie te houden. Een acculader dient te herkennen welke type accu aangesloten is, of dient ingesteld te kunnen worden op het juiste type. De gebruikte software en componenten bepalen de kwaliteit en de prijs van de acculader. Het kiezen van een kwalitatief goede acculader is aan te raden. Een accu wordt simpelweg beter geladen als de door de acculader afgegeven spanning (Voltage) en kracht (Amperage) optimaal en constant zijn, hetgeen ook de levensduur van de accu ten goede komt. Dit is het geval bij de laders van Ctek en Xentec. Daarnaast is de gebruikte software erg belangrijk. De acculader dient namelijk op het juiste moment over te springen van bulkladen naar druppelladen.
Ook is het belangrijk dat de lader beschermd is tegen verkeerd om aansluiten, kortsluiting en dat de lader vonkvrij werkt. De soft-start voorkomt doorslaan van de stoppen en is een must indien u een acculader gebruikt op een camping. De laders van Ctek en Xentec beschikken hierover.

De verschillen tussen Xentec en Ctek zijn niet heel erg groot, afgezien van het Amperage. De hard- en software in beide laders is goed ontwikkeld.

Hoe krachtig moet een acculader zijn?


De keuze voor de acculader is afhankelijk van de accu en van de toepassing. Bij elke acculader op de website staat de minimale capaciteit en de maximale capaciteit van de accu vermeld bij normaal gebruik. Wij raden u aan vooral de ondergrens in de gaten te houden, behoudens bij kwalitatief hoogwaardige accu's zoals die van Optima. De maximale accucapaciteit die achter onderhouden staat, is de maximale capaciteit die de accu mag hebben indien u alleen de acculader op de accu aansluit (bijvoorbeeld tijdens een lange rustperiode zoals in de winter).

De hoofdregels zijn als volgt. U dient een acculader aan te schaffen die minimaal ongeveer 5% van de accucapaciteit is. Indien u de accu regelmatig gebruikt, raden wij u aan een lader van 10% van de accucapaciteit aan te schaffen. Indien u de accu dagelijks gebruikt, dient u de capaciteit van de acculader te berekenen. U komt dan meestal uit op een ratio van 20%. De onderhoudsladers van Xentec en Ctek zijn zeer efficiënt en laden de accu maximaal, hierdoor kunt u beperken op de capaciteit van de lader zonder dat dit invloed heeft op de laadsnelheid.

Veiligheid


De Ctek en Xentec laders zijn veilige opladers. De laders zijn elektronisch veilig en dubbel geïsoleerd. De laders brengen geen schade toe aan de elektronica van het voertuig. U dient bij gebruik altijd de handleiding op te volgen. Doordat de laders de accu controleren, is er minimale gasvorming. De acculaders zijn beveiligd tegen kortsluiting en omgekeerde polariteit.

Welke accusoorten?


De laders die wij verkopen kunnen elke accu die gebaseerd is op het loodzuurprincipe laden, hieronder vallen gewone natte, calcium, AGM, GEL, Optima accu's e.d. De laders van Ctek en Xentec zijn intelligent en passen zich automatisch aan aan de accu. De accu wordt zodoende optimaal en maximaal geladen en onderhouden.
Zowel de Ctek als de Xentec laders kunnen bijna geheel ontladen accu's opladen op een juiste wijze.

Welke lader moet ik kiezen?


Stap 1: Vaststellen voltage
De laders die wij verkopen zijn geschikt voor 6, 12 of 24 Volt. Meestal heeft u een 12 volt lader nodig. Alleen elektrascooters, vrachtwagens, grote boten e.d. hebben een 24 volt lader nodig. Oude wagens (oldtimers) een 6 Volt lader.

Stap 2: De capaciteit van de accu
Om de juiste lader te kopen dient u de capaciteit van uw accu te achterhalen. Op de accu kunt u de capaciteit aflezen. In Nederland wordt de capaciteit uitgedrukt in Ampere/uur (Ah). De waarde is meestal rond de 10 tot 200 Ah. Soms staat er een CCA waarde, dit is niet de juiste waarde (meestal 250 tot 400A).
Bij elke lader vermelden wij de minimale en maximale capaciteit. Indien de fabrikant deze waarde niet verstrekt heeft, hanteren wij de onderstaande rekensom:
Minimale capaciteit: 2x de laadstroom
Maximale capaciteit voor intensief gebruik: 10-15x de laadstroom
Maximale capaciteit voor onderhoud van de accu: 20-30x de laadstroom

Stap 3: bepalen van de soort accu?
Er zijn diverse soorten accu's. De meeste accu's dienen geladen te worden met 14,4 Volt, er zijn echter uitzonderingen.
Standaard accu
De meeste standaard accu's dienen geladen te worden met 14,4 volt. Alle acculaders in ons assortiment zijn hiervoor geschikt.
Calcium accu's
De meeste calcium accu's dienen met een verhoogd voltage van 14,7/14,8 volt geladen te worden. Dit is bij de Ctek laders de winterstand (mits aanwezig).
Gel accu's
De meeste gel accu's worden geladen met 14,4 volt, echter er zijn ook gel accu's die geladen worden met 14,2 volt.
AGM accu's
De kwalitatief hoogwaardige AGM accu's van bijvoorbeeld Optima kunnen het beste geladen worden met een voltage van 14,7 volt. Onze ervaring is dat andere AGM accu's geladen dienen te worden met een lagere spanning.

Dilemma: altijd aangesloten laten?


De fabrikant van de acculader geeft duidelijk aan dat het aan te raden is de acculader altijd aangesloten te laten. Echter diverse fabrikanten van accu's zijn hier niet helemaal mee eens.
De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, daarom raden wij aan de acculader af en toe geheel te ontkoppelen, natuurlijk alleen indien het mogelijk is. Over het algemeen is het aan te raden de accu twee weken te laden en vervolgens vier weken niet te laden. Bij een Optima accu is het aan te raden om de accu twee weken te laden en vervolgens gedurende 5 maanden te laten staan. Een Optima accu mag dan ook in de vorst staan.
Indien u dit toepast, let dan op dat u de acculader geheel loskoppelt en zorg dat u de accu geheel los maakt van alle verbruikers. Tevens mag de accuspanning nooit onder de 12,5 volt zakken.

Welke lader voor welke toepassing


Motor
Voor een motorfiets (accu capaciteit van 5-20 Ah) raden wij een acculader aan die een 0,8A laadstroom kan geven.

Elektronische scooter
Indien de elektronische scooter op 24 volt werkt raden wij u aan een lader die ongeveer 5A afgeeft.

Auto
Voor een auto (accucapaciteit van 40-100 Ah) raden wij u een acculader aan die een laadstroom geeft van 4 tot 10A. U kunt hierbij denken aan de laders van Ctek en Optimate.

Auto extreme belasting (tuning)
Voor een auto die extreem belast wordt (tuning /show wagens) raden wij aan een 20-25A acculader.

Caravan
Als u de accu alleen voor de mover gebruikt, heeft u bij een Optima accu een lader van ongeveer 4-5 A nodig. Bij een accu met vocht (bijv. Calcium) heeft u een 7-10A lader nodig.
Als u de accu ook voor de verlichting gebruikt, dient u de waarden hierboven te verdubbelen.

Vrachtwagen
Voor een 24V vrachtwagen accu raden wij een acculader met minimaal 10A aan.

Boot
Voor een boot zijn de laders van ongeveer 7-10A geschikt indien u de accu's laadt door de dynamo en de accu's alleen hoeft te onderhouden (maximaal ongeveer 200Ah). Als u de acculader intensiever gebruikt, dient u een 20A of meer lader aan te schaffen.
Ctek


De Ctek laders zijn kwalitatief hoogwaardig. De laders zijn geschikt voor elke loodaccu, zoals de natte, MF, AGM (Optima), Calcium en gel. De acculader past het laadpatroon automatisch aan op de accu en laad de accu op de juiste wijze. Kortweg begint de acculader de accu eerst te herkennen, vervolgens te laden met maximaal vermogen en uiteindelijk springt de acculader over op een druppellaadstand. De acculader onthoudt ook na een stroomonderbreking de ingestelde stand.

Hier de promotiefilm van de website van Ctek:


De acculaders van Ctek zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor Optima en zijn dus ideaal voor een Optima accu. De software is dermate uitgebreid dat elke loodzuur accu geladen kan worden met deze laders. Een acculader met druppellaadfunctie is nodig om een accu in topconditie te houden.

In 2011 hebben wij vanaf Ctek het recht gekregen het Ctek Certified Specialist logo te voeren op onze vestigingen en onze online shop. Hiermee zijn wij de enige externe webshop die dit logo mag voeren. Het logo wordt alleen gegeven aan specialisten die kennis van de Ctek producten en de toepassing hiervan hebben. Wij zijn met recht trots dat wij dit mogen voeren.
ctek certified specialist

Film


Hieronder treft u een beschrijvende film opname aan van de Ctek acculaders.Hieronder treft u aan een omschrijving aan van de algemene eigenschappen van de verschillende Ctek laders. Vervolgens worden alle laders kort beschreven. Alle Ctek laders zijn elektronisch beveiligd tegen omgekeerd aansluiten, kortsluiting en beschikken over vonkbeveiliging. Een Ctek lader werkt al op een erg lage spanning van 170 Volt en is zodoende ook goed te gebruiken op een camping.

Typecodering


De Ctek laders zijn logisch genummerd. Eerst letters en dan cijfers, bijvoorbeeld de Ctek MXS 5.0. De letter M staat voor Multi geschreven, deze laders zijn instelbaar op verschillende voltages en bijvoorbeeld een voedingsstand. De S staat voor 12V, de C voor 6V en de T voor 24 volt. De cijfers geeft de laadcapaciteit van de lader aan.

Werking


De Ctek acculader gaat te werk volgens een volautomatische achtstaps oplaadprocedure (niet alle stappen zitten in elk model):
Curve7000
Curve7000

1. Desulfatering
Een pulserende spanning verwijdert de sulfaataanslag van de loodplaten en herstelt de accucapaciteit.
2. Soft start
Startmodus voor de laadcyclus. De startfase houdt aan totdat de spanning op de accuklemmen gestegen is tot boven een vooraf ingesteld niveau, waarna de lader overschakelt op bulkladen. Als de spanning op de accuklemmen het ingestelde niveau niet binnen vooraf ingestelde tijd heeft bereikt, wordt het laden afgebroken. Er wordt een storing aangegeven. Dan is de accu defect of deze heeft een te grote capaciteit. Als u een grote accu oplaadt die volledig is ontladen, is het misschien nodig de lader na vooraf ingestelde tijd opnieuw te starten.
3. Bulk
Hoofdladen, waarin ca. 80% van het laden plaatsvindt. De lader levert een maximale stroom totdat de spanning op de accuklemmen een vooraf ingesteld niveau bereikt. Na een aantal uren schakelt de lader over op de volgende stap, ook als de maximale spanning niet is bereikt.
4. Absorptie
Complete oplading. De spanning op de accuklemmen blijft behouden op het ingestelde niveau. Tijdens deze fase wordt de stroom in opeenvolgende stappen verlaagd. Als de maximale tijd voor absorptie wordt overschreden, schakelt de lader automatisch over op analyse.
5. Analyse
Het laden wordt gedurende korte tijd onderbroken en de accuspanning wordt gemeten. Als deze te snel daalt, is de accu waarschijnlijk defect.
6. Recond
Als de accu sterk ontladen is, zorgt de gepatenteerde reconditioneringsfunctie voor zo ver mogelijk herstel van de accu.
7. Onderhoudsladen - float
Gedurende de eerste 10 dagen van onderhoudsladen wordt de accu onderhouden met een constante spanning. De accu is nu optimaal geladen.
8. Onderhoudsladen - puls
Het laadniveau varieert van 95% tot 100%. De accu ontvangt een puls wanneer de spanning terugvalt. Dit houdt de accu in een perfecte conditie wanneer hij niet gebruikt wordt. De lader kan maandenlang achtereen aangesloten blijven. Als de accu wordt belast en/of de spanning op de accuklemmen valt terug, start de lader een laadpuls totdat de spanning op de accuklemmen het vooraf ingestelde niveau heeft bereikt. Dan wordt de laadpuls onderbroken en de cyclus wordt herhaald zolang de lader in de fase pulsonderhoud is. Als de spanning op de accuklemmen nog verder terugvalt, keert de lader automatisch terug naar het begin van de laadcurve. Controleer zo mogelijk het waterpeil in de accu.

Niet alle stappen zitten in elke lader. In een vierstaps lader zitten stap 1, 3, 4 en 8. Wij adviseren een 8-staps Ctek lader.

EigenschappenVeiligheidTemperatuur


Om de oplader tegen oververhitting te beveiligen, beschikken de laders over een stroombegrenzer. De stroom neemt af wanneer de omgevingstemperatuur stijgt. De stroom neemt ook af wanneer de oplader bedekt is, om deze tegen schade te beschermen. De oplader blijft werken, maar met een lagere uitvoer. Zodra de omgevingstemperatuur daalt, wordt de stroom automatisch weer verhoogd.

Instellingen op de Ctek laders


De instellingen op de Multi XS laders (niet alle opties zijn altijd aanwezig):
1. instelling: 14,4 Volt
Normale instelling voor natte, MF- en de meeste gel-accu's
2. instelling: 14,7 Volt
Deze instelling wordt aanbevolen voor het opladen van accu's bij temperaturen lager dan -5°C. Ook geschikt voor veel AGM accu's.
3. instelling: 13,6 Volt / Supply
In deze modus levert de oplader een constante spanning van 13,6V. Dit is de beste onderhoudsmodus voor gebruikstoepassingen waarvoor het maximumvermogen van de accu van belang is. De Multi XS 7000 kan in deze modus ook worden gebruikt als voedingseenheid, zonder dat een accu is aangesloten. Om de oplader in deze modus te kunnen starten is geen tegenspanning vereist. Denk eraan, dat de vonkvrijfunctie in deze modus is uitgeschakeld; de beveiliging tegen omgekeerde polariteit werkt
wel, maar zonder indicatie.
4. instelling: 16 Volt / Recond
Deze modus wordt gebruikt om sterk ontladen en verzuurde accu's te herstellen (hoog zuurgewicht onderin en laag bovenin). Denk eraan, dat de accu eerst volledig opgeladen moet worden. Gebruik deze modus selectief; de hoge spanning kan vochtverlies veroorzaken. 16V is gewoonlijk geen probleem voor elektronica van 12V-systemen, maar een maximaal resultaat en het kleinste risico voor de elektronica wordt bereikt wanneer de accu wordt afgekoppeld.

Leveringsomvang


De meeste laders hebben wij altijd op voorraad. De levertijd is zodoende slechts enkele dagen. De laders worden geleverd met

Snelle vergelijking tussen de 12V-modellen


Ctek XS0.8 levert 0,8A geschikt voor kleine accu's, 6 staps, 5 jaar garantie
Ctek Multi XS3.6 levert 0,8 of 3,6A geschikt voor kleine accu's en accu's tot 77Ah, 4 staps, 5 jaar garantie, beschikt over winterstand.
Ctek Multi XS5.0 levert 0,8 of 5A, geschikt voor kleine accu's en accu's tot 110Ah, 8 staps, 5 jaar garantie, beschikt over reconditioneringsfunctie en winterstand.
Ctek Multi XS5.0 Test and Charge zelfde als de 5.0, alleen met testprogramma voor accu's, 5 jaar garantie.
Ctek Multi XS5.0T vernieuwde versie van de 5.0, lader met Temperatuur compensatie (temperatuursafhankelijk laadvoltage), 5 jaar garantie.
Ctek Multi XS7.0 levert 7A, geschikt voor accu's van 14 tot 150Ah, 8 staps, 5 jaar garantie, beschikt over voedingsstand, reconditioneringsfunctie en winterstand.
Ctek Multi XS10.0 levert 10A, geschikt voor accu's van 20 tot 200Ah, 8 staps, 2 jaar garantie, beschikt over voedingsstand, reconditioneringsfunctie en winterstand.
Ctek Multi XS25 levert 25A, geschikt voor accu's van 50 tot 350Ah, 8 staps, 2 jaar garantie, beschikt over voedingsstand en reconditioneringsfunctie.


Ctek Battery Analyzer


De Ctek Battery Analyzer kan met hoge betrouwbaarheid de conditie testen van alle soorten 12V-loodzuuraccu's, inclusief natte, onderhoudsvrije, Ca/Ca-, gel- en AGM-accu's. Deze gebruiksvriendelijke accutester presenteert snelle en duidelijke resultaten. Het operationele spanningsbereik is 8–15V met een testbereik van 200–1 200EN. Sluit de klemmen aan op de accu en volg de stap voor stap aanwijzingen op het display. Het gemakkelijk af te lezen display geeft duidelijke informatie over de conditie van de accu met advies over eventuele vervolgstappen. De gepatenteerde technologie van de Ctek Battery Analyzer is veilig voor de gebruiker en de voertuigelektronica, zodat u de accu niet van het voertuig hoeft los te koppelen. De accutester is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit, belast de accu niet en genereert geen hitte. Het product wordt geleverd met 2 jaar garantie.

De tester is gemaakt door Midtronics, de fabrikant die de beste accutesters maakt.


ctek-battery-analyzer.jpg

Ctek XC 0.8, 6 volt


Unieke 6 V-acculader
De XC 0.8 is de lader die uw klassieke auto een nieuw leven geeft. De XC 0.8 is een compacte, volautomatische 4-stapslader die 6V accu's van 1,2-100Ah oplaadt. De lader is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De lader wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Gebruik


De XC 0.8 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is niet in te stellen en staat dus altijd op de juiste stand. Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De lader wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Ctek Multi XC 0.8

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 7,2 Volt
Laadstroom:0,8A, 3,6A
Type acculader:Volautomatische 4 staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 40 Ah, 100Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek XS 0.8, 12 volt


Nieuwe generatie acculader voor kleinere accu's
De XS0.8 is uitermate geschikt voor motoren en gemakkelijk mee te nemen onderweg, het is een van de lichtste acculaders die verkrijgbaar zijn. De XS 0.8 is de kleinste 12V lader van CTEK. Hij heeft een uiterst geavanceerde techniek en is perfect voor het opladen van kleinere 12V accu's die te vinden zijn in motorfietsen, jetski's, ATV's en gazonmaaiers. Hij is tevens geschikt voor onderhoudsladen van accu's met een ‘normale capaciteit', zoals accu's in auto's. Dankzij het unieke display kan de gebruiker het gehele oplaadproces volgen.

Gebruik


De XS 0,8 is een compacte en volautomatische 6-stapslader voor 12V accu's van 1,2-32Ah, die geschikt is voor onderhoudsladen tot 100Ah. De XS 0.8 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht), levert 0,8A en is berekend op het beschermen van voertuigelektronica. Hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De XS 0.8 wordt geleverd met 5 jaar garantie. De acculader is niet instelbaar en staat dus altijd goed ingesteld.

Ctek Multi XS 0.8 (XS800)

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4 Volt
Laadstroom:0,8A
Type acculader:Volautomatische 6-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 32 Ah, 70Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)

Ctek CT5 Powersport


De CT5 Powersport is de lader van Ctek geschikt voor de motoren welke niet geladen kunnen worden met een normale acculader. Dit zijn de BMW motoren met een CANBUS aansluiting. U dient wel de accessoire te kopen.

ALTIJD KLAAR VOOR ACTIE
Een kenmerk van een powersport-voertuig is dat het gedurende lange periodes wordt gestald. Maar u wilt dat het altijd klaar is om in actie te komen. De CT5 POWERSPORT-lader heeft drie belangrijke oplaad- en onderhoudfasen voor het maximaliseren van de kracht en de levensduur van de accu. Deze maakt gebruik van geavanceerde technologie om het vermogen en de toestand van de accu continu te bewaken en maatregelen te nemen, wanneer dat nodig is. De CT5 POWERSPORT-lader kan onbeperkt, indien nodig, op de accu worden aangesloten, zonder het risico van te veel of te weinig opladen.

VOOR ALLE MOTORFIETSEN, ATV'S, JET SKI'S EN SNOWMOBILES
De CT5 POWERSPORT-lader behandelt iedere accu zorgvuldig als individueel object. De lader is eenvoudig in gebruik en werkt met alle powersport-voertuigaccu's. Sluit de CT5 POWERSPORT-lader rechtstreeks aan op de accu of via het 12V-CANBUS-contact (compatibel met BMW-motorfietsen) met gebruik van het CTX INDICATOR PLUG 12V-accessoire.

ctek-ct5-powersport.jpg

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:max. 2,3A
Type acculader:Volautomatisch
Accucapaciteit:5 –25 Ah
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)Ctek Multi XS 3.6


Bewezen betrouwbaarheid
De MXS 3.6 is een beproefde en betrouwbare lader. Hij heeft belangrijke functies als ontzwavelen en onderhoudsladen en een koudestand voor optimaal opladen op koude winterdagen. De gepatenteerde desulfaterings verlengt de levensduur van de accu. Hij is tevens geschikt voor het opladen van veeleisende AGM-accu's (d.w.z. Optima). Het is de ideale lader voor kwaliteitsbewuste mensen, die hun lader gewoon willen aansluiten en het opladen vergeten. De MXS 3.6 is een volautomatische 4-stapslader voor het opladen van 12V accu's van 7-75Ah, die geschikt is voor onderhoudsladen tot 120Ah. Dit soort accu's komen voor in auto's, motorfietsen, grasmaaiers, tractoren en pompen. Wij adviseren altijd een 8-staps Ctek acculader.

Gebruik


De MXS 3.6 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is eenvoudig in te stellen door op de modeknop te drukken. De motorfiets is geschikt voor kleine accu's (maximaal 0,8 A). De autostand levert 3,6A en is geschikt voor auto's en normale accu's tot 77Ah. De koudweer stand is voor AGM accu's (iets verhoogd voltage). Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 3.6 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Ctek Multi XS 3.6

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4 of 14,7 Volt
Laadstroom:0,8A, 3,6A
Type acculader:Volautomatische 4 staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:7 – 75 Ah, 120Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 5.0


De nieuwste generatie technologie nu ook voor de consument
De Multi XS 5.0 is de opvolger van de XS 4003. De lader is volledig gelijk aan het voorgaande model behoudens de laadkracht, deze is verhoogd van 4A naar 5A. Een Ctek lader is een slimmere, betere en veiliger lader dan de meeste andere laders. Deze derde generatie CTEK lader heeft meer functies en meerdere veiligheidsfuncties. De Multi XS 5.0 is een vol-automatische 8 stap lader. Zeer krachtig en levert 0.8A of 5A. De Multi XS 5.0 is geschikt voor vele toepassingen zoals auto's, motorfietsen, grasmaaiers, jet ski's, of welke toepassing dan ook waar er een kleine of middelgrote accu wordt gebruikt.

Ctek Multi XS 5.0
De capaciteit van de accu moet minimaal 1,2 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 80Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 110Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 120-140Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

Gebruik


De MXS 5.0 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is eenvoudig in te stellen door op de modeknop te drukken. De motorfiets is geschikt voor kleine accu's (maximaal 1,2 A). De autostand levert 5A en is geschikt
voor auto's en normale accu's tot 110 Ah. De koudweer stand is voor AGM accu's (iets verhoogd voltage). Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 5.0 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:0,8A of max. 5 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 110 Ah, 160Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 5.0T


Het bekende model met temperatuursensor
De MXS 5.0 is een geavanceerde processorgestuurde acculader met automatische temperatuurcompensatie, die uitstekende prestaties levert voor loodzuuraccu's. De MXS 5.0 biedt een oplossing voor uiteenlopende accuproblemen en is de ideale acculader voor veeleisende gebruikers. De MXS 5.0 heeft onder andere een diagnosefunctie om te bepalen of de accu lading kan accepteren en vasthouden, een gepatenteerde automatische desulfateringsstap en een speciale reconditioneringsstap om sterk ontladen en gestratificeerde accu's nieuw leven in te blazen. De AGM optie is de ideale oplossing voor het optimaliseren van de prestaties en de levensduur van de meeste start-stop accu's. Dankzij de ingebouwde temperatuurcompensatie levert deze acculader ook onder extreme omstandigheden uitstekende oplaadprestaties. Met de gepatenteerde functie voor FLOAT/PULSE-onderhoudsladen is de MXS 5.0 ideaal voor langdurig onderhoud. Het gehele proces (testen, opladen en onderhouden) is duidelijk te volgen via de ledlampjes.


Ctek Multi XS 5.0T

De MXS 5.0 is een volautomatische 12V-acculader waar u geen omkijken naar hebt ('aansluiten en vergeten'), met 8 oplaadstappen en instelbare programma's. De acculader biedt extra flexibiliteit doordatde RECOND-optie en de AGM optie apart of samen kunnen worden gebruikt (zowel voor het programma als voor het programma). Een breed toepassingsbereik voor alle typen loodzuuraccu's van 1,2Ah tot en met 110Ah (onderhoudsladen tot 160Ah). Spatwater- en stofdicht (IP65). De vonkvrije MXS 5.0 is eenvoudig en veilig te gebruiken, beschermt de voertuigelektronica en is beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 5.0 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:0,8A of max. 5 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 110 Ah, 160Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 5.0 Test and Charge


Met combinatie van alternator- en accutester
De Ctek XS5.0 heeft nu ook een versie met ingebouwde accutester. Deze lader heeft 3 unieke testprogramma's. De testprogramma's werken met en zonder 230V aansluiting. Het testprogramma geeft een goede indicatie van de toestand van de accu, de startcapaciteit t.o.v. het voertuig en de alternator. De toepassing is eenvoudig, druk de MODE-knop gedurende 2 seconden in en selecteer het programma. Batterij: de accuprestaties worden getest. Start power: de accuprestaties tijdens het starten worden getest. Alternator: de prestaties van de alternator of generator worden getest.

Ctek Multi XS 5.0 Test and Charge
De capaciteit van de accu moet minimaal 1,2 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 80Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 110Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 120-140Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

Gebruik


De MXS 5.0 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De acculader is eenvoudig in te stellen door op de modeknop te drukken. De motorfiets is geschikt voor kleine accu's (maximaal 1,2 A). De autostand levert 5A en is geschikt voor auto's en normale accu's tot 110 Ah. De koudweer stand is voor AGM accu's (iets verhoogd voltage). Hij is berekend op het beschermen van voertuigelektronica, hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXS 5.0 wordt geleverd met 5 jaar garantie.

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14,4, 14,7 of 15,8 Volt
Laadstroom:0,8A of max. 5 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:1.2 – 110 Ah, 160Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 7.0


Geschikt voor het opladen van zwaardere accu's
De MULTI XS 7.0 is geschikt voor auto's, boten en kampeerwagens. Deze lader is ideaal voor gebruik het hele jaar door. De Voedingsfunctie zorgt ervoor dat u steeds over de nodige stroom beschikt, ook bij afwezigheid van een accu. Hij beschikt tevens over een geheugen functie. U kunt dus de accu loskoppelen zonder de instellingen en codes in de boordcomputer, diefstalbeveiligde radio's, sleutelloze toegangssystemen enz. te verliezen. De Boost/Recond-functie reconditioneert uw accu na volledige ontlading. Uw accu herstelt snel en gaat langer mee.

De capaciteit van de accu moet minimaal 14 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 100 Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 150 Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 225 Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

ctek xs7.0

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting.

Specificaties


Laadspanning: 14.4, 14.7, 15.8 of 13.6 Volt
Laadstroom:maximaal 7A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:14 – 150 Ah, 225Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 10


Professioneel opladen met een compact apparaat
De MXS 10 is een lader met geavanceerde technologie. Hij is ideaal voor professioneel gebruik en perfect voor werkplaatsen, maar ook voor caravans, recreatievoertuigen, boten of auto's. De MXS 10 is uitstekend geschikt om een breed scala aan accuproblemen op te lossen. Hij heeft eigenschappen als accudiagnose die laat zien of een accu een lading kan ontvangen en vasthouden, een speciale herconditioneringsfunctie die accu's met zuurafzetting en sterk ontladen accu's herstelt, uniek onderhoudsladen en een temperatuursensor voor optimaal opladen ongeacht de weersomstandigheden. Hij heeft tevens een voedingsmodus waarmee de accu van het voertuig kan worden losgekoppeld zonder belangrijke configuraties te verliezen. Dankzij het unieke display kan de gebruiker het gehele oplaadproces volgen.

Gebruik


De MXS 10 heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is dus ook bruibaar bij regen of sneeuw. De MXS 10 is een volautomatische 8-stapslader die maximaal 10A levert voor 12V accu's van 20-200Ah en geschikt is voor onderhoudsladen tot 300Ah. De lader past de laadstroom aan met de temperatuursensor. Deze lader heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is berekend op het beschermen van voertuigelektronica. Hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Ctek Multi XS 10 (MXS10)

Accessoires


De Ctek lader is geschikt voor de accessoires met comfort connect. Bij de levering is meegeleverd een kabel met klem- en een kabel met oog (m6) aansluiting. De levering is met temperatuursensor.

Specificaties


Laadspanning:14,4, 14,7, 15,8 of 13,6 Volt
Laadstroom:max. 10A,
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:20 – 200 Ah, 300Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Multi XS 25


Professioneel accuonderhoud
De MULTI XS 25 beschikt over een hoog vermogen voor accu's die snel moeten worden opgeladen: in uw kampeerwagen, boot of werkplaats. De lader stemt het laadvermogen automatisch af op de temperatuur van de accu. De MULTI XS 25 beschikt over dezelfde handige Voedingsfunctie als de MULTI XS 7000. De MULTI XS 25 is verder uitgerust met ingebouwde functies voor de analyse van de toestand van uw accu. Bij het onderhoudsladen wordt op unieke wijze rekening gehouden met zowel de prestaties als de levensduur van de accu.
ctek multi xs25
De capaciteit van de accu moet minimaal 40 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 200 Ah. De capaciteit voor comfortabel te laden is ongeveer 350 Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 500 Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu.

Specificaties


Laadspanning:14,4, 15,8 of 13,6 Volt
Laadstroom:max. 25A,
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:40 – 500 Ah, 500Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Lithium accu's Ctek Lithium XS


Eenvoudig opladen van Lithium accu's
De LITHIUM XS is een geavanceerde processorgestuurde acculader die speciaal is ontwikkeld om lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) accu's op te laden en te onderhouden voor optimale prestaties en een langere levensduur. Met een laadstroom tot 5A is de LITHIUM XS extreem flexibel en geschikt voor het opladen van LiFePO4 accu's van 5Ah tot 60Ah (onderhoudsladen tot 120Ah).

lithium xs

Deze acculader is eenvoudig in het gebruik en begint na het aansluiten automatisch met opladen. Bij aanvang van het opladen zal de LITHIUM XS automatisch de eventueel aanwezige elektronica voor laagspanningsbeveiliging (accubeheersysteem) resetten, zonder dat de accu hoeft te worden losgekoppeld van het voertuig. Het opladen kan op elk gewenst moment handmatig opnieuw worden gestart door op de "RESET"-knop te drukken.

De LITHIUM XS is een volautomatische acculader waar u na het aansluiten geen omkijken meer naar hebt. De acculader heeft 8 oplaadstappen, waaronder een test om te controleren of de LiFePO4 accu lading kan accepteren en vasthouden, een unieke maximalisatiestap om de volledige accucapaciteit te herstellen en een gepatenteerde stap voor onderhoudsladen, waarmee u ook na maanden inactiviteit verzekerd bent van maximale accuprestaties. De vonkvrije LITHIUM XS is spatwater- en stofdicht (IP65), is eenvoudig en veilig te gebruiken, beschermt de voertuigelektronica en is beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De LITHIUM XS wordt geleverd met 5 jaar garantie.

24 Volt Ctek Multi XT 4.0


Eenvoudig opladen van 24V accu's
De MXT 4.0 is een rendabele lader, die geschikt is voor kleinere 24V accu's. De MXT 4.0 is ideaal voor onderhoudsladen van grotere wagenparken met 24V voertuigen, back-upsystemen, pistemachines, rolstoelen e.d. De MXT 4.0 is voorzien van alle noodzakelijke eigenschappen en functies om een breed scala aan accugerelateerde problemen op te kunnen lossen. Hij heeft eigenschappen als accudiagnose die laat zien of een accu een lading kan ontvangen en vasthouden, een speciale herconditioneringsfunctie die accu's met zuurafzetting en sterk ontladen accu's herstelt, uniek onderhoudsladen, een stand voor optimaal opladen op koude winterdagen en het opladen van veeleisende AGM-accu's (d.w.z. Optima).

De MXT 4.0 is een volautomatische 8-stapslader die 4A levert voor 24V accu's van 8-100Ah en geschikt is voor onderhoudsladen tot 250Ah. Deze lader heeft een IP65-classificatie (spatwater- en stofdicht) en is compatibel met de elektronica van een voertuig. Hij is vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting. De MXT 4.0 wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Specificaties


Laadspanning:28.8, 29.4, of 31,4 Volt
Laadstroom:max. 4A,
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:8 – 100 Ah, 250Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


24 Volt Ctek Multi XT 14


Professioneel onderhoud voor 24 Volt accu's
De Multi XT 14 beschikt over dezelfde functies als de Multi XS 25, maar is bestemd voor 24V accu's.

De MXT 14 is een professionele 24V acculader, ontwikkeld voor commerciële voertuigen met zwaar belaste accu's en ideaal voor bussen, vrachtwagens, grote boten en ook geschikt voor werkplaatsen. De MXT 14 heeft alle nodige functies en eigenschappen om de meest uiteenlopende accuproblemen op te lossen, zoals accudiagnose om te bepalen of de accu lading kan ontvangen en vasthouden. Tevens beschikt de lader over een reconditioneringsfunctie. De levering is met een temperatuursensor voor optimaal opladen bij elk weertype. Tevens beschikt deze lader over een supply stand, u kunt de accu van het voertuig loskoppelen zonder dat belangrijke instellingen van de voertuigelektronica verloren gaan.
XT14
De capaciteit van de accu moet minimaal 20 Ah zijn. De maximale capaciteit voor een accu die dagelijks gebruikt wordt en elke avond volgeladen dient te worden is ongeveer 100 Ah. De maximale capaciteit om comfortabel te laden is ongeveer 175 Ah. De maximale capaciteit is ongeveer 280 Ah, dit is alleen voor het onderhouden van de accu. Ctek geeft aan dat onderhoud mogelijk is voor accu's tot 500 Ah.

Specificaties


Laadspanning: 28,8, 31,6 of 27,2 Volt
Laadstroom:max. 14 A
Type acculader:Volautomatische 8-staps oplaadcyclus
Accucapaciteit:28 – 300 Ah, 500Ah onderhoudsladen
Isolatie:IP44 (buitengebruik)


Ctek D250S


De ideale vervanger van een diode of relais
De D250S is een lader die van 12 Volt voeding een perfecte laadspanning maakt voor een accu. De lader beschikt niet over een 230v ingang. De werking van de D250S is simpel. U sluit er een 12v energiebron op aan zoals zonnepanelen of dynamo. De D250S maakt van de aangeleverde energie een nette oplaadcurve zodat de accu optimaal geladen wordt. Als u de D250S niet gebruikt, kan de laadspanning vanaf bijvoorbeeld de dynamo te laag zijn. Een niet optimale spanning verkort de levensduur van de accu. De D250S is ideaal in campers, caravans e.d. waar u de accu wilt laden tijdens het rijden of gebruik maakt van zonnepanelen. U weet dan zeker dat de accu de optimale spanning krijgt.


Ctek D250S dual
Werking
De D250S dual selecteert uit de maximaal twee aangesloten bronnen automatisch de meest geschikte gelijkstroombron voor de betreffende toepassing. De lader schakelt tussen de stroombronnen heen en weer om een zeer efficiënt oplaadproces in meerdere stappen te bewerkstelligen. De D250S dual is bij uitstek geschikt voor het opladen van accu's in voertuigen zonder toegang tot het elektriciteitsnet. Het opladen wordt automatisch gestart zodra de acculader gelijkstroom ontvangt, bijvoorbeeld van een alternator wanneer het voertuig wordt gestart, of van een zonnepaneel dat wordt aangesloten. Dankzij de D250S dual kunnen uw accu's snel worden opgeladen, zijn ze altijd in topconditie en gaan ze langer mee.
De D250S dual is een volautomatische 5 staps acculader die 20A levert voor 12V accu's van 40 tot 300Ah. De acculader voldoet aan de IP65 norm en is veilig voor voertuigelektronica. Er zit twee jaar garantie op deze lader.

Technische eigenschappen
Het opladen gaat in meerdere stappen (5 staps). De accuscheider maakt diodes en spanningsgevoelige relais overbodig. De lader beschikt over een ingebouwde zonnepaneelregelaar met MPPT (bewaking van optimaal-vermogen-punt), gesynchroniseerd met andere stroombronnen, zoals alternator en of windenergie.
De installatie is eenvoudig.

De temperatuursensor op de lader zorgt er voor dat de accu volledig opgeladen wordt, bij hoge temperaturen wordt de laadspanning verlaagd om overmatig opladen te voorkomen.

Specificaties


Laadstroom:max. 20A
Accucapaciteit:40 – 300 Ah
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)


Ctek Smartpass


Aansluiten en vergeten, moeiteloos opladen
De Ctek Smartpass beschikt niet over een 230v ingang. De Smartpass vult de D250S optimaal aan.
De Smarstpass is een energiebeheersysteem voor het regelen en optimaliseren van de energie die wordt geleverd. Deze lader optimaliseert de energiestroom die wordt geleverd door bijvoorbeeld de dynamo of zonnecellen of bijvoorbeeld de D250S naar de accu's en de verbruikers. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de verbruikers en de accu's. De accu's worden optimaal geladen en ontladen.

Door de combinatie D250S en Smartpass kunt u alle energie die er gecreëerd wordt door de alternator, zonnepaneel e.d., optimaal benutten. Dit zonder dat de elektronica elkaar tegen werkt. Door de optimalisatie wordt de levensduur van de accu's verlengd. De D250S wordt gebruikt om de spanning te optimaliseren (te hoge spanning wordt verlaagd, te lage spanning verhoogd). De Smartpass wordt gebruikt om de accu optimaal te laden door een nette laadcurve en temperatuurbeveiliging. Tevens wordt de accu optimaal ontladen doordat deze beveiligd is tegen onderspanningsbeveiliging.

Verbruikers
De Smartpass heeft een onderspanningsbeveiliging. De apparatuur die niet essentieel is, dient u op de Smartpass aan te sluiten. Apparatuur die zo lang er energie is moet blijven werken, kunt u direct aansluiten op de accu. Het voordeel van deze wijze van aansluiten is dat bijvoorbeeld de koelkast automatisch afgekoppeld wordt als er te weinig energie in de accu zit en dat u nog wel bijvoorbeeld de noodverlichting kunt gebruiken.

De smartpass zorgt dat de beschikbare energie optimaal verdeeld wordt. Als er energie aanvoer is vanaf bijvoorbeeld de dynamo krijgen de verbruikers krijgen de energie die nodig is. De rest van de energie wordt gebruikt om de accu's te laden. Als de energie toevoer heel groot wordt, laat de smartpass niet meer energie door dan de accu maximaal kan hebben zonder te heet te worden door de temperatuursensor.

Ctek smartpass

Accuscheiding


De ingebouwde accuscheiding zorgt er voor dat u geen diode of relais meer nodig heeft. De nadelen van een diode (spanningsval) of relais (vereist spanning om te werken) zijn zodoende niet meer aanwezig.

Gebruik


De acculader heeft geen onderhoud nodig nadat het eenmaal gemonteerd is. Doordat stroomverbruikers tijdens het opladen gescheiden worden van de accu's, gaan de verbruikers langer mee. Een accu heeft namelijk een hogere spanning nodig tijdens het opladen dan optimaal is voor de verbruikers.

Specificaties


Laadstroom:max. 80A, 3,6A
Accucapaciteit:75 – 800 Ah
Isolatie:IP65 (spatwater- en stofdicht)
Garantie


Als u onverhoopt een probleem heeft met de bij ons aangeschafte producten, wordt het probleem met het product zo spoedig mogelijk opgelost. U kunt ons elke dag tot 17.00 uur bellen. Wij zullen u verzoeken een email te sturen waarin u het probleem beschrijft. U krijgt dan of nadere vragen, of een garantienummer en een stappenplan hoe we het probleem kunnen oplossen.

Veel storingen aan een product zoals een mover kunt u gemakkelijk zelf verhelpen door telefonische uitleg van onze monteurs. Een veel voorkomend probleem is, hoe zet ik de afstandsbediening aan...en als dat gelukt is, hoe zet ik de rollen automatisch in beweging naar de band. Het lijkt simpel; maar elk product is beveiligd tegen per ongeluk gebruik en na een jaar is het regelmatig onduidelijk hoe het ook al weer werkte.

Daarnaast kunt u rekenen op optimale ondersteuning vanaf de fabrikanten en importeurs. Ook tijdens uw vakantie. Een verloren afstandsbediening kunnen wij overal in de Europese Unie zonder al te veel kosten naar u toe zenden. Tevens hebben wij in een groot deel van Europa onze monteurs rijden die u kunnen helpen. Wij monteren namelijk aan huis in Noord Frankrijk, Belgie, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Wij adviseren wel een mover met 5 jaar garantie te kopen, hoe goed de mover ook is, hij zit op een rottige plek, immers daar waar tijdens het rijden altijd vocht en viezigheid komt. Als wij de mover monteren, heeft u tot 5 jaar garantie. Als u hem zelf monteert heeft u 2 jaar garantie en daarna tot nog 3 jaar coulance.

Reserve onderdelen


Als u schade rijdt; of na de garantietermijn problemen krijgt, bieden de merken Truma, PowrMover, Reich en AL-KO een nagenoeg volledig assortiment reserve onderdelen. Bij een klein probleem na de garantieperiode, hoeft u niet een geheel nieuwe mover te kopen. U kunt vaak met een los te bestellen onderdeel het probleem oplossen. Van de meeste movers zijn de onderdelen nog gegarandeerd 10 jaar leverbaar. Daarnaast hebben wij het meest uitgebreide assortiment onderdelen gebruikt en nieuw op voorraad.

Garantie Ctek


Ctek hanteert een strikt dealernetwerk. De dealers van Ctek staan op de website vermeld van de fabrikant. Alleen indien een dealer vermeld staat, kunt u aanspraak maken op de garantiebepalingen van de fabrikant. De fabrikant verstrekt op een Ctek product 2 of 5 jaar garantie. U dient de garantie altijd te claimen bij het bedrijf waar u de lader heeft gekocht. U kunt niet direct bij de fabrikant of importeur terecht. Dit heeft tot gevolg dat de garantievoorwaarden per bedrijf verschillend zijn. Er is een concurrent die slechts 2 jaar garantie geeft en u dient dan bij te betalen voor de 5 jaar garantie. Als u bij ons bedrijf de lader koopt, heeft u de garantie die de fabrikant hiervoor afgeeft.

ctek dealer

Bestel informatiePrijs en Bestellen


Onze prijs: € 76.00
bestel


Vragen? mail ons op info@Onderhoudslader.nl Wij antwoorden erg snel.
Telefonisch zijn wij op werkdagen tot 17.00 uur bereikbaar op
NL: 085-7843666.
©2000-2018 CaravanMoverShop

Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden | Juridisch | Contact | Facebook | Youtube | Google+ |CtekCtek acculader 6V Ctek acculader 12V Ctek acculader 24VCtek zonder 230vCtek accessoiresLithium ladersGebruikte acculadersTecMateOptimate accessoiresXenteqXenteq LBC 12VAccu'sComplete setsOptima Yellow TopOptima Blue TopOptima Red TopVMF CalciumLithiumLithiumReich MPPLIAO