Ctek

Ctek acculader 6V

Ctek acculader 12V

Ctek acculader 24V

Ctek zonder 230v

Ctek accessoires

Lithium laders

Gebruikte acculaders

TecMate

Optimate accessoires

Xenteq

Xenteq LBC 12V

Accu's

Complete sets

Optima Yellow Top

Optima Blue Top

Optima Red Top

VMF Calcium

Lithium

Lithium

Reich MPP

PowerXtreme
Reich introduceert tweede generatie Mobility Power Pack voorheen Peak Power Pack


Reich Mobility Power Pack

De Reich Mobilty Power Pack is de tweede generatie van de Peak Power Pack. Reich heeft dit product in 2011 geïntroduceerd en naar mening van de fabrikant zijn nu de kinderziektes er uit. Reich maakt het product zelf in Duitsland.

De lader is geïntegreerd hetgeen als voordeel is dat het een compacte combinatie is. U kunt door middel van een klein schakelaartje de accu uitzetten, u heeft zodoende geen hoofdschakelaar meer nodig.

Een lithiumaccu hoeft u niet bij te vullen, de accu is dus onderhoudsvrij (evenals de door ons gevoerde Optima accu's).

Elke MPP-accu wordt 100% geladen geleverd door Reich. U kunt de accu dus direct gebruiken.

Het grote voordeel: gewichtsbesparing


Het grootste voordeel met deze accu's is dat u gewicht kunt besparen. De accu weegt slechts 2kg. Wij zien echter veel mensen die heel gefixeerd zijn op het gewicht van de accu. Echter vraag uzelf goed af of dit wel noodzakelijk is en houdt vervolgens alle factoren in de gaten. Richt u dus niet alleen op het gewicht van de accu. Het verschil in gewicht tussen de diverse movers loopt op tot meer dan 16 kg. Uw gehele gewichtsbesparing kan dus in één keer weg zijn.


Laadmogelijkheden


De accu is relatief beperkt in capaciteit. Daarom zijn er verschillende manieren om de accu te laden. De accu wordt geladen zodra u de blauwe stekker in de caravan steekt (op de 230V). De accu beschikt ook over een 12V ingang en kan dus ook geladen worden tijdens het rijden of bijv. door een zonnepaneel. Als de accu geladen wordt tijdens het rijden, is de accuset meestal volledig geladen als u op de camping aankomt.

Boardnet


Het is niet mogelijk de MPP aan te sluiten op het boardnet. Ten eerste is de capaciteit ontoereikend en ten tweede schakelt de accu zich uit als er minimaal verbruik heeft plaatsgevonden gedurende een kwartier.

Winterstalling


De accu kan in de caravan blijven staan in de winter. Dit gaat goed tot -10 graden. Wij adviseren daarom de accu uit de caravan te halen als deze buiten blijft staan. De fabrikant Reich geeft aan dat een loodzuuraccu niet in de caravan kan blijven staan. Dit is niet geheel juist. De Optima accu's kunnen tot -60 zonder problemen in de caravan blijven staan gedurende de winter, mits volgeladen en losgekoppeld.

Battery Management System


In deze accu zit een Battery Management Systeem. Dit betekent dat de accu optimaal wordt geladen. Lithium is explosiegevoelig en dient dus met een zeer uitvoerig getest systeem geladen te worden. Het BMS moet ook zo ingesteld worden dat deze de accu beschermt tegen diepontlading en tegen te hoge ontladingen. Dit laatste vereiste is het grote probleem voor een mover, een mover verbruikt tot 150A. Het BMS moet hiervoor ingesteld worden zonder dat de cellen beschadigen.-

Vragen? mail ons op info@Onderhoudslader.nl Wij antwoorden erg snel.
Telefonisch zijn wij op werkdagen tot 17.00 uur bereikbaar op
NL: 085-7843666.
©2000-2018 CaravanMoverShop

CaravanMoverShop: Reviews | Privacyverklaring | algemene voorwaarden | Juridisch | Contact
Website: Verzendkosten | Klantenservice | Winkelwagen | Dealers
Media: Facebook | Youtube
Filialen: NL-Groningen | NL-Alblasserdam | NL-Lelystad | NL-Veenendaal | AT-Wiener Neustadt | ES-Málaga