Welke mover?

Demonstratiedagen

Reviews

Verzendkosten

Ctek

Ctek acculader 12V

Ctek zonder 230v

Ctek Accessoires

Lithium acculader 12V

gebruikte acculader

TecMate

Optimate Accessoires

Xenteq

Xenteq LBC 12V

accu

Complete set

Lithium PowerXtreme

Lithium Reich MPP

Lithium Victron

AGM Victron

AGM Optima Yellow Top

AGM Optima Blue Top

AGM Optima Red Top

VMF accu

Lithium

Reich MPP

PowerXtreme
Reich Basic 1.8
Halfautomatische mover (Draaisysteem)
Nederlandse versie (2021)
Complete set 3 (Optima 75 Ah)


Set voor zeer intensief gebruik. Ideaal voor boordnet aansluiting.
Complete set bevat o.a.:
- Optima Yellow Top YT S5.5 75Ah
- Ctek 56-731
- Compleet met hoofdschakelaar en montagemateriaal etc.
- Optimale service en garantie van 5 jaar.
euro
Prijs € 1449.00 inclusief BTW
Prijs € 1197.52 exclusief BTW
Wij berekenen meestal geen verzendkosten! Klik hier voor informatie.


informatie
Overzicht van de levertijden:
informatie
2 jaar Garantie (accu: 2 jaar)
5 jaar garantie, als u de mover door ons laat monteren!
5 jaar garantie bij zelfmontage (alleen bij CaravanMoverShop). Op de movers tegen laagsteprijs garantie heeft u maximaal 2 jaar garantie.

Reviews Onderhoudslader klik hier!
Reviews Reich klik hier!


orderReich Basic 1.8
Halfautomatische mover (Draaisysteem)
Nederlandse versie (2021)
Complete set 3 (Optima 75 Ah)


Wij bieden caravan movers aan van de betere merken in combinatie met de beste accu's en acculaders. Deze verkopen wij in een complete set, deze set is compleet met alles wat nodig is om de montage op een standaard caravanchassis te realiseren. Meestal verkopen wij de mover in combinatie met een Optima accu. Dit zijn volgens Camping, Cars & Caravans en Reise Mobil International, twee Duitse equivalenten van de Nederlandse Kampeer en Caravan Kampioen (ANWB KCK) de beste accu's voor caravan movers. Wij leveren dit pakket met een Ctek acculader, deze lader is oorspronkelijk ontwikkeld door het team van Optima. Dit unieke pakket is optimaal op elkaar afgestemd en zodoende is de werking optimaal en nagenoeg storingsvrij, ook op de langere termijn. Daarnaast kunt u kiezen voor onze complete set met de Reich Mobility Power Pack, deze Lithium accu weegt slechts 2 kg of de PowerXtreme accu van 5,5 kg met meer capaciteit.

Het bedrijf Reich


Reich

Website Reich
Reich is een Duits bedrijf dat in 1975 is opgericht. De movers dragen de naam EasyDriver. Naast movers maakt Reich van oudsher ook kraantjes, verlichting, pompen en andere accessoires voor de caravan. De meeste waterkranen die u in een caravan vindt, zijn van marktleider Reich. De fabriek van Reich staat in Eschenburg, in de Duitse deelstaat Hessen. Hier werken ruim 150 mensen. In Nederland heeft Reich een filiaal in Arnhem (IVRA). Ons bedrijf CaravanMoverShop heeft vele malen de Reich fabriek bezocht. Tevens hebben wij ze geadviseerd over de EasyDriver productlijn. De Reich EasyDrivers worden voor een groot deel nog echt in Duitsland gemaakt.


Leveringsomvang en Kenmerken


Reich Basic 1.8
 • Kenmerken:
  • Halfautomatische mover
  • Comfortbediening met Softstart en Softstop
  • Roestvrij
  • Lichtgewicht mover
  • Topsafe, blijft op een helling staan
 • Leveringsomvang:
  • 1x Afstandsbediening incl. batterijen
  • 2x Motor (links en rechts) incl. aangesloten bekabeling
  • 1x lange buis
  • 1x Besturingskast
  • Bekabeling, zekeringhouder met zekering
  • 1x Duostang
  • Bevestigingsset
  • Handleiding

U kunt met deze accuset +/- 70 manoeuvreren met de mover.

Reich EasyDriver Basic 1.8


Reich EasyDriver Basic 1.8
De Reich EasyDriver Basic 1.8 is geschikt voor enkelas caravans. De elektronica is uitgerust met een softstart en -stop functie. Het voordeel van een softstart is dat de caravan rustig wegrijdt waardoor het chassis minder wordt belast. De bediening van een mover gaat door middel van een draadloze afstandsbediening (434 MHz) met drukknoppen. U kunt de caravan om de as laten draaien.

Techniek


De mover heeft comfortbediening, zodat u een beetje kunt bijsturen tijdens het manoeuvreren met de mover. Dit is een halfautomatische mover. Het opzetten gaat met een slinger. De afgelegde afstand bij het aanzwenken is 5 cm. De rollen staan ongeveer 2 cm van de band afgesteld, de druk van de rol in de band is dus maximaal 3 cm. Op de ingebouwde indicator kunt u aflezen of de mover juist op de band staat. De mover heeft een wormwieloverbrenging waardoor de caravan op een helling niet terugrolt. De slijtvaste onderhoudsvriendelijke aluminium aandrijfrollen hebben een diameter van 6 cm, dit zorgt voor een optimale grip op de banden.

De fabrikant adviseert deze mover tot een maximaal gewicht van 1800 kg /15%. Wij vinden het belangrijk dat u de caravan zonder problemen een normale keg kunt oprijden en adviseren deze mover bij onze set 2 tot een maximaal gewicht van 1500 kg. De mover weegt (door ons gewogen) zonder accu ongeveer 32 kg. Het is een lichtgewicht mover.

De inbouwhoogte is 12 cm. U verliest aan bodemvrijheid bij montage op een geschikt chassis 5.7 cm. De mover heeft een inbouwlengte nodig van 36 cm /motor 30 cm. De metaaldelen zijn gegalvaniseerd. De aandrijfmotor heeft 2 Koolborstels. Deze mover is geïntroduceerd in 2014.

Garantie


U heeft op dit product 2 jaar fabrieksgarantie en in totaal 5 jaar garantie, als u de mover door ons laat monteren! Ook geven wij u tot 5 jaar garantie bij zelfmontage (alleen bij CaravanMoverShop). Op de movers tegen laagsteprijs garantie heeft u maximaal 2 jaar garantie.

inbouwmaten:
Reich EasyDriver Basic 1.8 inbouwmatenFoto Reich EasyDriver Basic 1.8


EasyDriver Basic 1.8 gemonteerd (het aanzicht is per caravan verschillend):
Reich EasyDriver Basic 1.8 foto 1

Reich EasyDriver Basic 1.8 foto 2

Reich EasyDriver Basic 1.8 foto 3

Reich EasyDriver Basic 1.8 foto 4
Movers? Kwaliteit en betrouwbaarheid maken het verschil!

Veel moderne caravans hebben een chassis waarop niet zomaar elke mover kan worden gemonteerd. Het is belangrijk om de meest optimale mover te kiezen. In ons advies houden wij rekening met essentiële zaken zoals bodemvrijheid, garantie en optimale positionering. Dit alles om een maximale levensduur te bereiken. Hierbij houden wij er ook rekening mee dat de mover geen problemen moet hebben om een keg van 25% op te komen. De keuze voor het merk en model mover is dus niet alleen afhankelijk van uw eigen wensen qua prijs, uiterlijk en besturingsgemak, maar ook van technische beperkingen. Hieronder geven wij u meer informatie over movers, zodat u een goede basis heeft om een overwogen keuze te kunnen maken.

Moderne movers


Caravan movers zijn ongeveer 20 jaar op de markt. Zodoende is er veel kennis opgedaan door de fabrikanten. De moderne movers die wij verkopen hebben een ingebouwde rem. Mocht u bijvoorbeeld vergeten de mover van de banden te halen en proberen weg te rijden, dan zal de combinatie veilig blijven staan. Een belangrijk veiligheidsaspect is daarbij dat de caravan ook met de mover op keg of helling stil blijft staan. Dit wordt gerealiseerd door een wormwieloverbrenging of zoals bij de Truma XT door middel van een ingebouwde rem. Ook hebben moderne movers een krachtiger motor, hierdoor kunnen er grotere rollen gebruikt worden die meer grip hebben en minder slijtage veroorzaken. Door een geoptimaliseerde overbrenging zijn deze systemen tevens energiezuiniger. Wij verkopen sinds jaren enkel nog moderne movers.


Halfautomaat of volautomaat


Wij maken onderscheid tussen twee soorten movers, half- en volautomatische movers. Het verschil is de wijze van het op de banden brengen van de rollen. Bij een volautomatische mover gebeurt dit door een druk op de knop van de afstandsbediening. Bij de halfautomatische mover dient u de rollen handmatig op de banden te brengen.


Gewichten en verlies van bodemvrijheid


De onderstaande tabellen maken het vergelijken van de verschillende movers gemakkelijk. In de eerste tabel ziet u de volautomatische movers, in de tweede tabel de halfautomatische. In de tabellen vermelden wij het maximale gewicht dat de caravan inclusief belading volgens de fabrikant mag hebben en ons persoonlijke advies. Ons persoonlijke advies is gebaseerd op onze ervaring. Wij willen dat een mover een keg van 25% op kan rijden zonder overbelasting en zonder dat de elektromotor het hoorbaar moeilijk heeft. Dit om een maximale levensduur te behalen. Dan staat de inbouwhoogte vermeld. Een standaardchassis heeft een hoogte van 18 cm, een minder hogere mover heeft alleen tot gevolg dat er meer loze ruimte boven de mover is. Als er zich echter een verwarmingsbuis of afvoer bevindt op de plek waar de mover moet komen, is juist de inbouwhoogte heel belangrijk. Ook zeer belangrijk is het verlies van bodemvrijheid. De ruimte die overblijft na montage van de mover moet naar onze mening 15 cm zijn. Wettelijk is hier geen norm voor. Alle data natuurlijk onder voorbehoud van wijzigingen en meetfouten.


Halfautomatische mover


halfautomatische mover

De halfautomatische movers zijn onder te verdelen in twee varianten. Truma en PowrMover hebben een opzetsysteem met een hendel, feitelijk een stang, die een slag gedraaid wordt. Door het maken van de slag, wordt de mover in de banden gedrukt. Dit is een handeling waarbij u kracht moet zetten. Het opzetten gaat het eenvoudigst met de Truma SX mover. Bij dit systeem is de druk op de banden direct optimaal. Echter als u andere banden monteert kan het noodzakelijk zijn de mover opnieuw af te laten stellen. De tweede variant is een slingersysteem zoals bij Reich en Al-Ko waarbij de mover naar de band wordt gebracht door te draaien, vergelijkbaar met de uitdraaipootjes van de caravan. De slingerbeweging is voor de gebruiker een lichte krachtinspanning, door de tandwieloverbrenging wordt er heel veel kracht opgebouwd. Wij adviseren het liefst een halfautomatische mover, mits wij deze optimaal kunnen monteren.


Halfautomatische mover enkelas caravans


Mover:Gewicht:Max. gewicht fabrikant:Ons advies:Soort:Hoogte:Verlies bodemvrijheid:Lengte:Bediening:
Truma Mover Go2 RH234 kg1800 kg /15%1500 kgHendelsysteem16 cm5.5 cm34 cmNormaal
Truma Mover Go2 RH334 kg1800 kg /15%1500 kgHendelsysteem16 cm5.5 cm34 cmNormaal
Truma Mover Smart M33 kg1800 kg /13%1800 kgHendelsysteem16 cm5.5 cm cmComfort
Truma Mover SX35 kg2000 kg /13%1800 kgHendelsysteem16 cm5.5 cm35 cmComfort
Reich EasyDriver Active 1.833 kg1800 kg /15%1550 kgDraaisysteem12 cm5.7 cm36 cmComfort
Reich EasyDriver Active 2.033 kg1800 kg /15%1550 kgDraaisysteem12 cm5.7 cm36 cmComfort
Reich EasyDriver Active 2.335 kg2300 kg /15%2000 kgDraaisysteem12 cm5.7 cm36 cmComfort
Reich EasyDriver Basic 1.832 kg1800 kg /15%1500 kgDraaisysteem12 cm5.7 cm36 cm /motor 30 cmComfort
Reich EasyDriver Basic 2.334 kg2300 kg /15%2000 kgDraaisysteem12 cm5.7 cm36 cm /motor 30 cmComfort
AL-KO Ranger S2142 kg1500 kg /18%1200 kgDraaisysteem18 cm7 cm38 cmComfort


Volautomatische mover


halfautomatische mover

De movers met een volautomatisch opzetsysteem zijn te onderscheiden in wederom twee soorten. De goedkoopste manier is puur de handeling (draaien of slag) automatiseren met een motortje. Het motortje draait totdat het einde van de as is bereikt. Bij de duurdere movers is ook de nodige intelligentie ingebouwd waardoor de rollen altijd met de juiste druk op de banden worden gezet. De kans op storingen bij een mover met automatisch opzetsysteem is in theorie groter, echter deze kans is bij de movers met een intelligent opzetsysteem zeer klein. De prijsstelling van de mover geeft eigenlijk al aan of het een intelligente mover is. In deze brochure vermelden wij alleen deze intelligente movers.


Volautomatische mover enkelas caravans


Mover:Gewicht:Max. gewicht fabrikant:Ons advies:Soort:Hoogte:Verlies bodemvrijheid:Lengte:Bediening:
Truma Mover Smart A32 kg2000 kg /13%1800 kgvolautomatische16 cm5.5 cm35 cmComfort
Truma Mover XT33 kg2300 kg /13%2000 kgvolautomatische13 cm5.5 cm32 cmComfort
Reich EasyDriver Infinity 2.533 kg2500 kg /15%- kgvolautomatische12 cm5.5 cm36 cmComfort
Reich EasyDriver Infinity 2.5 BPW-Hobby36 kg2500 kg /15%- kgvolautomatische12 cm3 cm36 cmComfort
Reich EasyDriver Pro 1.831 kg1800 kg /15%1500 kgvolautomatische12 cm5.7 cm35 cmComfort
Reich EasyDriver Pro 1.8 BPW-Hobby34 kg1800 kg /15%1500 kgvolautomatische12 cm2 cm35 cmComfort
Reich EasyDriver Pro 2.333 kg2300 kg /15%2000 kgvolautomatische12 cm5.7 cm35 cmComfort
Reich EasyDriver Pro 2.3 BPW-Hobby36 kg2300 kg /15%2000 kgvolautomatische12 cm2 cm35 cmComfort
AL-KO Mammut M2032 kg2200 kg /13%1800 kgvolautomatische16 cm0 cm48 cmComfort
AL-KO Mammut AMS2 S2x40 kg2200 kg /13%1800 kgvolautomatische cm6 cm48 cmComfort


Bediening


Er zijn twee soorten bediening. De comfortbediening, onder te verdelen in de variant waar u traploos snelheid en richting kunt instellen (Truma SX en XT, ALKO Mammut) en de variant waarbij u tijdens het manoeuvreren een klein beetje kunt bijsturen (Reich EasyDrivers en Truma Smart). Bij de normale bediening is het aan te raden om de caravan te stoppen voordat u bijstuurt (Truma Go2).


Gewicht, meten is weten


Overbelading is een potentieel probleem voor vele caravans. Het gewicht van de movers die wij voeren is ongeveer 33 kg. Onze meest verkochte accuset is set 2 met de Optima 55Ah accu. Deze accuset weegt ongeveer 20 kg. Vaak wordt om gewicht te besparen alleen gekeken naar de accu. Echter, om echt gewicht te besparen dient u uit te gaan van het werkelijke gewicht van de mover. Vertrouw hierbij niet te veel op reclame en vergeet ook de montageplaten niet. Bij caravans met een AL-KO Vario chassis is vaak een montageplaat van 5 kg nodig, behoudens bij de AL-KO Mammut. Het gewichtsverschil tussen de movers kan oplopen tot meer dan 16 kg. Als u echt op gewicht wilt besparen, laat u dan goed informeren.


Welke mover moet ik kiezen?

groningen-site-mover

De keuze voor een mover is niet alleen afhankelijk van welke mover u wilt, elke mover heeft eigenschappen die bepalen welke voor u en uw caravan de beste keuze is. De mover moet optimaal gemonteerd kunnen worden zodat de kans op problemen zo klein mogelijk is. In theorie kunt u bijna elke mover onder elke caravan monteren, maar zo eenvoudig is het in de praktijk helaas niet. Het begint al met de vraag of de mover voor of achter de wielen gemonteerd moet worden. Als we de mover voor de wielen monteren, heeft u na montage minder bodemvrijheid over dan achter de wielen. Achter de wielen is de mover echter een heel erg dure spatlap, hetgeen voor geen enkel product goed is. Wij adviseren een mover voor de wielen te monteren, indien dit niet gaat, monteer dan alleen een goed beschermde mover achter de wielen, welke ook optimale garantievoorwaarden heeft.

Wij vragen tijdens een gesprek altijd eerst welke caravan u heeft. Zo proberen wij te achterhalen welk chassis onder uw caravan zit. Wij weten van veel caravans welk chassis het meest voorkomend is. Als dit is vastgesteld, moeten we bepalen welke movers in aanmerking komen. Een deel van deze informatie staat in de specificaties vanaf de fabrikanten. Helaas is het vaak moeilijk om met deze gegevens movers met elkaar te vergelijken. Waar door de ene fabrikant de minimale waarden worden vermeld, worden door de andere fabrikant de maximale waarden vermeld. Wij hebben veel praktijkervaring en kunnen u op grond van deze ervaring een goed en eerlijk advies geven.

Het is niet altijd eenvoudig vast te stellen welk chassis onder een caravan zit. Veel caravans van 2000 tot 2007 hebben een chassis met een hoogte van 18-20 centimeter, het zogenaamde standaard chassis. Bij dit chassis kunt u bijna elke mover monteren zonder gebruik te moeten maken van montageplaten. Bij de andere jaren is het niet zo eenvoudig te zeggen welke mover gemonteerd kan worden. Vooral de nieuwe chassis maken het voor de advisering en monteurs niet gemakkelijk. Nieuwe caravans hebben ook vaak minder bodemvrijheid. De caravan ligt dan beter op de weg qua rijbeleving, maar een mover met te weinig bodemvrijheid is vragen om problemen.
Om u te helpen hebben wij een handig overzicht gemaakt waarin u uw caravanmerk en het bouwjaar kunt selecteren. U krijgt dan een advies te zien wat de mogelijkheden zijn voor montage.Kracht van de mover is afhankelijk van vele factoren


Een goede werking van de mover hangt af van verschillende factoren. De mover moet genoeg kracht hebben om het gewicht van de caravan te verplaatsen. Ook is de keuze van de accu bepalend voor het wel of niet goed functioneren van de mover. De accu moet voldoende capaciteit hebben om de grote hoeveelheid energie te kunnen leveren die een mover vraagt. Wij adviseren hiervoor een accu van Optima. De energie loopt via bekabeling van de accu naar de motoren. Alle verbindingen moeten goed zijn. Als een kabelverbinding niet goed vastgezet is, door bijvoorbeeld onjuist gereedschap of niet goed aangeknepen schuifstekkers, zorgt dit voor een hogere overgangsweerstand en komt de stroom niet volledig bij de motor terecht. Hierdoor kan de motor van een mover niet optimaal presteren wat zelfs kan resulteren in slippende rollen op de band. Verder is het belangrijk dat de mover tijdens de montage goed afgesteld wordt. Het is belangrijk dat de rol in breedte goed contact maakt met de band, maar ook dat de horizontale druk van de rol op de band zo optimaal mogelijk is.


Zelf monteren van een mover


Een caravanmover is een storingsgevoelig product. Het product zit namelijk bij de wielen, waar er veel vocht en troep op kan komen tijdens het rijden. Een mover gebruikt enorm veel stroom, op een recht stuk al snel 20A, maar bij belasting kan dit oplopen tot circa 70A met zeer kortstondige pieken van ruim 300A. De montage moet dus secuur en goed verricht worden. Wij stellen hoge eisen aan de montage, dit voorkomt veel problemen. Door opgedane ervaringen adviseren wij niet meer de mover zelf te monteren, maar dit professioneel te laten doen. De kans op storingen neemt significant af. Wij verrichten garantiewerk voor de verschillende fabrikanten en houden bij hoe de storingen ontstaan. De meeste storingen ontstaan door montagefouten en niet door fabricagefouten. Een simpel kabeloogje niet goed genoeg vastzetten kan na 3 jaar een defecte besturingskast tot gevolg hebben. Het vervangen hiervan kost meer geld dan de besparing op de montage.Schematische tekening bevestiging mover


bevestiging-mover

mover-montage-weergave


Caravan Mover Test


Er zijn de afgelopen jaren meerdere mover testen gedaan. Ons advies is altijd dat u zich niet volledig door deze testen moet laten leiden. Testen spreken elkaar vaak tegen en worden vaak niet kundig uitgevoerd. Tevens is de keuze voor welke mover u optimaal kunt monteren, zeer beperkt door bouwvorm van de caravan en de bouwvorm van de mover.
Een test is ook altijd een momentopname, een testwinnaar zou bijvoorbeeld in de praktijk best de meest storingsgevoelige mover kunnen zijn.
Wij zijn gespecialiseerd in movers en hebben hierin veel praktijkervaring. Zodoende kunnen wij u goed adviseren omtrent de juiste keuze voor uw caravan.Montage is maatwerk


Onder een caravan zit een chassis. Het is echter niet altijd eenduidig welk chassis er onder welke caravan zit. Een mover kan volgens specificaties van de fabrikant zowel voor als achter de wielen gemonteerd worden. Bij montage voor de wielen wordt deze tijdens het rijden minder vies, hierdoor is de levensduur langer. Het is niet altijd mogelijk een mover optimaal voor de wielen te monteren. Dit is afhankelijk van het chassis, de bodemvrijheid en of er andere beperkingen zijn, bijvoorbeeld een verlaagde instap of een verwarmingsbuis. Ook dient er voldoende ruimte te zijn tussen de schokbreker en de band. De montage van een mover gebeurt over het algemeen met klemplaten:
caravanmovershop-site-mover-1


Om een klemplaat te bevestigen moet het chassis uit één stuk bestaan en relatief recht lopen. Dit noemen wij dan een standaardchassis:
caravanmovershop-site-mover-2


Een mover verliest over het algemeen bodemvrijheid, dit is de ruimte tussen de grond en het chassis. Bij de movers die wij verkopen verliest u 5-6 cm. Dit is geen probleem bij een caravan met genoeg bodemvrijheid. Veel nieuwe caravans hebben een chassis waar twee chassisdelen over elkaar heen lopen, precies op de plek waar wij de mover willen monteren. Indien in dit zogenoemde AL-KO vario chassis een M gestanst staat, kunt u meestal de AL-KO Mammut monteren zonder verlies van bodemvrijheid. Bij alle andere movers is een montageplaat nodig waarmee u nog een extra centimeter bodemvrijheid verliest.
caravanmovershop-site-mover-3


Er zijn nog vele andere typen chassis. Zo heeft een Eriba Touring een zeer afwijkend chassis en is de keuze voor de meest optimale mover gelimiteerd. Bij nieuwere caravans met een BPW chassis, is het veelal mogelijk de Reich BPW mover te monteren met minimaal verlies van bodemvrijheid. Het is niet noodzakelijk dat u zelf uitzoekt welk chassis uw caravan heeft en welke mover optimaal is. Bij een montage controleren wij altijd of de gekozen mover optimaal past en we hebben alles voorradig. Bij een montage aan huis, nemen wij alles mee om het optimale resultaat te behalen.

caravanmovershop-site-mover-4


De montage


Nadat de gewenste mover gekozen is, moet de mover gemonteerd worden. Alvorens de monteur begint met de montage wordt met u overlegd over de plaatsing van de accu en alle toebehoren. De monteurs hebben veel ervaring en denken met u mee zodat een optimale, veilige plaats gezocht wordt voor de accu, acculader en besturingskast. Door een optimale plaatsing heeft u een betere gewichtsverdeling en maximaal gebruiksgemak. De levensduur van de mover staat of valt met de kwaliteit van de montage. Tijdens de montage werken wij de bekabeling onder de caravan weg in een slagvaste, flexibele buis en wordt de kabeldoorvoer afgedicht.

Montage kan in een van onze vijf filialen in NL-Groningen, NL-Lelystad, NL-Serooskerke, DE-Huefingen en ES-Málaga. Wij zijn gespecialiseerd in het monteren van movers op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of op een camping. Bij een montage neemt de monteur alles mee zodat de mover bij u op locatie even vakkundig gemonteerd wordt als bij ons in de werkplaats. Deze service bieden wij aan in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het noorden van Frankrijk. De mover wordt compleet gemonteerd en volledig werkend opgeleverd. Na de montage krijgt u een complete uitleg en tips hoe de mover te bedienen. U rangeert onder begeleiding van de monteur uw caravan zodat u met een vertrouwd gevoel op pad kunt.


Verder lezen
Nadat u de keuze voor uw mover heeft gemaakt, is de volgende stap het selecteren van de juiste accu voor deze mover met bijpassende acculader. Een caravan mover levert over het algemeen meer kracht dan een kleine personenwagen. Alle benodigde energie komt uit de accu. Als de mover niet voldoende energie krijgt, heeft dit gevolgen voor de kracht, maar slijt ook de mover meer en is de levensduur korter. Wij verkopen alleen accu’s die wij getest hebben en wij zijn behoudend en voorzichtig in onze advisering. Wij hebben in samenwerking met ACSI Freelife magazine een praktijktest gedaan met diverse accu’s met verschillende technieken. De Optima Yellow Top AGM accu’s legden zonder problemen een parcours af van 90 meter met een hellingspercentage van 6%. Ook met de Reich lithium accu werd 90 meter afgelegd op deze helling. Alle door ons geteste standaard natte, calcium en goedkope AGM accu’s haalden deze afstand niet. Dit ondanks het feit dat de fabrikant aangaf dat deze accu’s 70, 90 of zelfs 110 Ah konden leveren. Ook waren wij benieuwd naar de prestaties op de langere termijn van de Optima Yellow Top 55Ah accu. Wij hebben hiervoor een 7 jaar oude Optima accu getest. Deze legde het parcours zonder problemen af. Het verschil zit dus niet in de capaciteit van een accu, maar in de maximale afgifte van de energie. De meeste accu’s kunnen de benodigde energie niet afgeven. Wij kiezen dus bewust voor slechts enkele accu’s.

Bespaar niet op accu en lader!


Optima accu’s


caravanmovershop-site-accu-1.jpg
Optima is het topmerk van Varta, de grootste accufabrikant van de wereld. De accu is uitermate geschikt voor zware toepassingen. Een Optima accu is ruim 10 kg lichter en ook een stuk kleiner dan de traditionele loodzuuraccu. De accu bevat geen vloeistof en is dus lekvrij, zelfs als hij beschadigd is. Tevens kan de accu op alle mogelijke wijzen gemonteerd worden, zelfs op z’n kop. U heeft geen accubak nodig en hoeft geen afvoer te maken. De Optima accu heeft geen probleem met de energieafgifte die een mover vraagt en zodoende is de accu optimaal in combinatie met een mover. Hij gaat daardoor veel langer mee dan een standaard accu. Onze ervaring is uitermate positief. Wij verkopen meer dan een decennium deze accu’s en we hebben nog nooit een Optima accu defect gehad, mits de klant zich houdt aan het door ons meegeleverde laadadvies. Dit behoudens een extreem zeldzame fabricagefout. De techniek is niet nieuw waardoor er geen kinderziektes meer zijn. Wij raden daarom een AGM accu van Optima aan en kiezen bewust voor levering met een goede acculader.

Onze complete sets 1 en 2


caravanmovershop-site-accu-2.jpg
Onze beste en meest verkochte accuset is set 2, met de Optima Yellow Top S4.2 / 55Ah accu. Indien u ons laadadvies volgt, is de set nagenoeg storingsvrij. De accu weegt 19 kg. Met deze accu kunt u de mover meer dan 40 minuten gebruiken. Om een mover optimaal te laten functioneren is er een bepaalde minimale energieafgifte noodzakelijk. De Optima accu in onze set 2 voldoet ruimschoots aan deze minimale norm. Ook kunt u de accu gebruiken voor bijvoorbeeld de verlichting. Wij kunnen deze boordnet aansluiting voor u verrichten. Onze complete set 1 bevat de kleinere Optima S2.7 / 38Ah. Deze accu weegt slechts 12 kg, de maximale energieafgifte is beperkter dan bij de andere Optima accu’s. U kunt met deze accu ongeveer 25 minuten manoeuvreren. Het grootste voordeel van deze set is de gewichtsbesparing.
caravanmovershop-site-accu-3.jpg

Onze complete sets 3 en 4


Voor de intensieve gebruiker is onze set 3 aan te raden met de S5.5 / 75Ah Optima accu. Deze accu is uitermate geschikt als u enkele dagen zonder 230V aansluiting wilt staan. Met onze set 4 heeft u een set voor intensief zelfstandig gebruik. Bij de levering zit een Ctek lader waarmee u kunt laden tijdens het rijden en bijvoorbeeld een zonnepaneel kunt aansluiten. Tevens krijgt de mover meer dan voldoende energie, deze set is dan ook geschikt voor de zwaardere toepassingen.

Lithium, maximale gewichtsbesparing!


caravanmovershop-site-accu-4.jpg
Wij voeren meerdere lithium accu’s. De fabrikant Reich heeft met haar MPP de meeste ervaring en u realiseert de maximale gewichtsbesparing. Met de PowerXtreme X30 bespaart u gewicht en kunt u de accu ook voor bijvoorbeeld het boordnet gebruiken doordat deze een grotere capaciteit heeft. Met de Peak Power Pack van Victron heeft u een ruime keuze in capaciteit waardoor u gemakkelijk de beste accu voor uw situatie kunt kiezen.

Onze complete met Reich MPP


De MPP van Reich weegt slechts 2 kg. Het zeer beperkte gewicht heeft tot gevolg dat de accu minder capaciteit heeft. In de praktijk is dit bij veel caravans met een aangepast advies niet heel erg relevant. Met de MPP kunt u ongeveer 12 minuten manoeuvreren. De MPP wordt geladen via een 230V aansluiting of via de ingebouwde lader op 12V via de constante stroomdraad of een zonnepaneel. De maximale afgifte van energie is vergelijkbaar met onze set 1 (Optima Yellow Top 38 Ah accu).
De Reich Mobility Power Pack MPP is ontwikkeld door Reich. In deze Lithium accu is een volautomatische acculader met de nieuwste beveiligingen geïntegreerd. Deze zekerheden zijn door externe onderzoeksbureau’s bevestigd. De MPP voldoet aan de UN-Transportvoorschriften en draagt een E1 toelating om te laden tijdens het rijden. De capaciteit van de MPP is te klein om te gebruiken voor het boardnet. Daarom schakelt de MPP zich na ongeveer een kwartier uit.
U heeft 1 jaar garantie op de cellen en 2 jaar op de elektronica.

Onze complete set met PowerXtreme X10 en X30


De PowerXtreme X10 accu zit in onze complete set 6 en is een alternatief voor de MPP. Deze accu heeft een capaciteit van 10Ah en u kunt hiermee ook ongeveer 12 minuten manoeuvreren. De accu weegt 2 kg. Deze accu beschikt over een bluetooth verbinding zodat u een indicatie kunt krijgen van de status van de accu.
Wij adviseren graag onze set 7 waarin de grotere X30 zit. Deze weegt ongeveer 5,5 kg en u kunt er ruim 30 minuten mee manoeuvreren. Door zijn grotere capaciteit kunt u deze accu ook gebruiken voor het boordnet. Door de hogere maximale energieafgifte is deze accu ook geschikt voor de zwaardere caravans. Laden tijdens het rijden is mogelijk via een optionele lader. Deze accu is in een ANWB test als beste getest. In onze eigen praktijktest komt deze accu als beste Lithium accu naar voren qua prestaties onder zware belasting.(in deze test zijn de accu's van Victron niet meegenomen). De energieafgifte is te vergelijken met onze set 3 en 4 (Optima Yellow Top 75 Ah accu). De mover krijgt dus wat hij nodig heeft en functioneert dus (hoorbaar) beter dan met vele andere accu’s. De X30 accu heeft de volgende afmetingen: LxBxH 26 cm x 18,5 cm x 12,5cm (zonder polen).
Daarnaast bestaan ook de de X75 en x125 zijn accu’s. Deze zijn geschikt om meerdere dagen zonder 230V aansluiting te staan.
Na het invullen en opsturen van het registratieformulier heeft u 5 jaar garantie via de fabrikant. Indien u niet aan deze voorwaarden voldoet heeft u 2 jaar garantie via ons.

Onze complete set met Victron Peak Power Pack


De Victron Peak Power Pack is leverbaar met 8Ah,20Ah, 30Ah en 40 Ah. De 30 en 40Ah zijn ook geschikt voor zware caravans. Deze Peak Power Pack weegt respectievelijk 5,4 en 8,6 kg en kan geladen worden met de meegeleverde netadapter, met een zonnepaneel of door de dynamo van een voertuig of boot. De hoogvermogen uitgang waarop de mover aangesloten wordt kan constant 150 Ampere en kortstondig 200 Ampere leveren. Deze uitgang schakelt zichzelf na 30 minuten uit. De accu beschikt over een aparte aansluiting voor het boordnet en heeft een maximale afgifte van 30 Ah.caravanmovershop-site-accu-5.jpg

Laden van elke lithium accu


Het laden van een lithium accu dient secuur te gebeuren. Wij adviseren met klem om alleen de door de fabrikant geleverde (interne) acculader te gebruiken en niet op een andere wijze de accu te laden. Een normale acculader kunt u niet gebruiken om deze accu's te laden. Diverse caravans hebben een ingebouwd acculaadsysteem, meestal standaard aanwezig op bijvoorbeeld een Kip, Eldis, Sprite, Homecar, Chateau, maar ook als optie op nagenoeg elke andere caravan. U kunt dan eenvoudig een accu aansluiten op het boardnet. Het ingebouwd laadsysteem laadt de accu ook op. Wij adviseren een Lithium accu hier niet op aan te sluiten. Wij kunnen wel een boardnet aansluiting realiseren, waarbij de accu niet geladen wordt via het interne systeem.

Laat de accu in de winter in de caravan staan!


Alle door ons verkochte accu’s kunnen de gehele winter in de caravan blijven staan. U dient wel ons acculaadadvies op te volgen. U dient de accu voor de winter vol te laden en vervolgens direct de accuklemmen los te maken. Wij leveren bij elke complete set ons acculaadadvies, zodat u altijd weet hoe u de accu optimaal onderhoudt. Een Lithium accu mag u niet laden tijdens vorst.

Aansluiting op het boordnet


Bij het monteren van de mover wordt meestal een accu gemonteerd in de caravan. Normaal gesproken wordt de accu alleen gebruikt voor de mover. Wij kunnen de accu aansluiten op het boordnet van uw caravan. U kunt dan deze accu gebruiken voor 12 Volt toepassingen, zoals de verlichting, kraantjes en het toilet. Wij sluiten het zo aan zodat automatisch de beste energiebron gekozen wordt. Indien er geen 230V aansluiting is en geen auto aangekoppeld is, komt de energie van de mover accu. Bepaalde caravans zijn al voorbereid voor een accu, bijvoorbeeld de Kip caravans. Indien uw caravan niet is voorbereid, dan kost deze aansluiting 150 Euro inclusief materiaal.

Het is ook mogelijk om een display te monteren, u kunt dan zien wat de status van de accu is. Het verbruik en de restcapaciteit van de accu worden weergegeven. Daarvoor monteren we een zogenoemde shunt. Dit is een controlesysteem van de accu. Ook is het mogelijk de accu te laden tijdens het rijden. Dit is mogelijk in combinatie met onze set 4, waarbij dit systeem ook voorbereid is voor een zonnepaneel. Voor lithium accu’s zijn er ook opties.

Verzending van accu's


CaravanMoverShop zorgt voor juiste opslag en verzending van onze producten. Wij zijn lid van de Stichting Inzameling Batterijen (Stibat), u kunt dus uw oude accu’s kostenvrij bij ons inleveren.
De Optima accu’s worden op zo'n manier geproduceerd en verpakt dat ze per post verzonden mogen worden over de gehele wereld.
De lithium accu's mogen niet per normale post verzonden worden. Dit is een gevaargoed en dient op de juiste manier opgeslagen, verzonden en ook weer ingezameld te worden. Wij verzenden op basis van ADR /IATA norm en hebben een contract met UPS om deze accu's te mogen versturen. Verzending met gevarentransport kan extra tijd kosten. We versturen alleen naar de volgende landen: NL,BE,L,GB,F,D,PL,AT,DK,CH,ES,IT,P,H,CZ.

Wettelijke normering


caravanmovershop-site-din norm

Alle producten en montages van CaravanMoverShop voldoen aan de geldende Europese en nationale normen voor veiligheid en degelijkheid. Bij een montage door ons bent u er van verzekerd dat wij de handleiding volgen en dat wij alleen door de fabrikant toegestane (originele) onderdelen en montageplaten gebruiken. Tevens voldoen onze montages aan de EN 1648-1 norm voor caravans. In deze norm staat beschreven waar elektronica gemonteerd mag monteren en hoe kabels moeten worden bevestigd.

Test in Kampeer en Caravan Kampioen 2010


In september 2010 heeft de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen aandacht besteed aan de accu van een caravan. Gebruikt zijn de gegevens van de hieronder beschreven test in Camping, Cars en Caravans. Klik op deze tekst voor alle tests te zien.
Aan het einde van de zomer van 2009 zijn de Optima accu's getest in twee Duitse vakbladen. De testen zijn gecombineerd en in samenwerking met Truma uitgevoerd. De Optima YT 5.5 komt als beste accu uit de beide testen. In Camping, Cars & Caravans is ook vastgesteld hoe lang een Truma mover kan rijden met een accu. Met de 55 Ah accu van Optima kan ongeveer 40 minuten gereden worden, met een Optima 75 Ah kan ruim een uur met de mover gereden worden.Onze grote praktijktesten


Een caravan mover levert over het algemeen meer kracht dan een kleine personenwagen. Dat staat op diverse websites te lezen en dat is ook de waarheid. De caravan mover krijgt zijn energie uit een accu. Niets is vervelender dan op de camping tot de conclusie komen dat de accu, dus de mover het niet meer doet. Daarom is het van belang om een goede accu aan te schaffen. De technische specificaties van de verschillende accu’s ontlopen elkaar op het eerste gezicht niet. Echter in de praktijk blijkt er een wereld van verschil te zijn tussen de diverse accu’s.
Wij hebben twee grote testen gedaan zowel in 2011 als in 2014.
Optima groep


2011: de opstelling


In onze test moet de accu een Truma SER caravan mover in beweging brengen die gemonteerd is op een Fendt caravan. Er wordt op een verharde weg eerst een afstand van 60 meter horizontaal afgelegd om vervolgens een helling van ongeveer 6% te nemen gedurende maximaal 114 meter. De gehele test duurt ongeveer een kwartier. De helling levert voor de mover geen enkel probleem op. Voor de accu’s des te meer. De accu dient immers de benodigde energie te leveren.

Gekozen is voor de Truma mover omdat deze een zeer goede onderspanningbeveiliging heeft, de mover stopt met werken zodra de accu niet meer het minimaal benodigde voltage kan leveren. Truma heeft hier voor gekozen omdat als er wel wordt doorgereden de mover veel sneller slijt dan nodig is.
Wij hebben diverse accu's in diverse kwaliteitsklassen getest en we hebben zelfs enkele oudere accu's getest. In de test zijn 3 nieuwe calcium accu's getest. Twee in de laagste prijsklasse met een capaciteit van 75 en 100Ah en een 105Ah VMF calcium accu. Om de test compleet te maken hebben we ook een 3 jaar oude VMF calcium accu getest.

2011: de resultaten


De techniek van alle loodzuuraccu’s verschilt onderling nauwelijks. Toch zijn er grote verschillen in kwaliteit. Op alle onderdelen van een accu is te besparen. De opgegeven specificaties van de fabrikant kloppen vaak niet.
De door ons geteste nieuwe VMF accu heeft de caravan na het horizontale stuk nog 90 meter omhoog gekregen op de helling en presteerde daarmee het beste van alle calcium accu’s. Vervolgens hebben wij een zelfde VMF accu die door een consument 3 jaar lang gebruikt is getest. Deze accu presteerde een stuk minder en kwam na het horizontale stuk nog maar 40 meter de heuvel op.
De prestatieverschillen tussen de calcium accu’s zijn erg groot. De twee goedkopere accu’s van 75 en 100Ah worden ook vaak verkocht bij caravan movers. Deze accu’s zijn beduidend goedkoper dan de VMF accu’s, maar presteren ook een stuk minder. De 75Ah calcium accu kwam slechts 22 meter de heuvel op en deze accu bleek niet in staat de caravan terug te brengen op de beginpositie. Omdat dit testresultaat zo tegenviel, hebben wij de test nogmaals herhaald met deze accu. Bij de tweede test kwam de accu niet noemenswaardig veel verder. Om uit te sluiten dat het toevallig een slechte accu is, hebben we de 105Ah accu van hetzelfde merk getest. Deze accu kreeg de caravan 45 meter de heuvel op. Behalve de teleurstellende feitelijke prestaties viel ook erg op dat de motoren van de mover geen mooi gelijkmatig geluid gaven, zelfs niet op het horizontale stuk.
Met een 8Ah accu (Reich Peak Power Pack) werd 90 meter afgelegd op de 6% helling. Alle door ons geteste standaard natte, calcium en goedkope AGM accu’s haalden deze afstand niet. Dit ondanks het feit dat de fabrikant aangaf dat deze accu’s 70, 90 of zelfs 110Ah konden leveren. Opgemerkt moet worden dat we deze grote accu’s een klein stukje horizontaal hebben laten manoeuvreren. Dit kan echter niet het grote verschil maken.
Wij hebben zelfs een Optima accu getest van 7 jaar oud, deze legde zonder problemen het parcours af. Deze accu is door een consument jaren gebruikt voor zijn caravan mover en is door de gebruiker na het seizoen opgeladen en vervolgens heeft de accu altijd in de winter zonder druppellader
Het verschil zit dus niet in de capaciteit van een accu, maar in de maximale afgifte van de energie. De meeste accu’s kunnen de benodigde energie niet afgeven. Tevens zetten wij vraagtekens bij de aangegeven capaciteit van de goedkope accu’s, wij krijgen namelijk op geen enkele wijze de aangegeven energie uit de accu’s.

2014: de opstellingen


In 2014 hebben we de oude optima accu nog steeds in gebruik bij onze vestiging in Groningen. Hierop hebben we een simpele capaciteitstest gedaan, dus een ontlader er op gezet en gekeken hoeveel energie er uit kwam. Dit is dezelfde test die de ANWB heeft gedaan in zijn accutest. Dit toont niet de werking aan in combinatie met een mover, maar die zekerheid hebben we al bij deze accu. De oude Optima haalde de aangegeven norm nog steeds zonder problemen. We testen regelmatig accu’s op deze simpele wijze. Wij hebben ook een 105Ah accu op deze testbank gelegd; ingesteld op 105/20= 5,25 Ah en deze accu zou dit volgens de norm 20 uur moeten volhouden. Helaas was de accu al leeg in minder dan 12 uur.
Tevens hebben we in 2014 diverse lithium accu’s ingekocht en getest. We hebben daar verschillende doelen gesteld. Om het juridisch te zeggen; eerst enkele formele vragen: is het transport conform de wettelijke norm, is de verpakking afdoende, haalt het product daadwerkelijk de aangegeven waarden. Daarna hebben we test onder belasting gedaan. Dat betekent simpelweg rijden met een beladen caravan binnen specificaties van de mover.

2014: de resultaten


We hebben een Knaus Deseo dubbelas met een gemonteerde TeR mover. De accu moet de energie leveren om deze caravan zonder problemen te laten rijden en dat ook nog onder zware belasting. Bij de belastingstest is ons eikpunt de oude Optima accu. De oude Optima accu had hier geen problemen mee. Een nieuwe PowerXtreme accu deed het iets beter en de 75Ah Optima deed het nog iets beter. Alle andere lithium accu’s functioneerden in het geheel niet. Een lithium accu heeft namelijk diverse beveiligingen en een daarvan is de maximale stroomafgifte. Als de accu te veel energie aflevert, worden de cellen te warm en dat moet voorkomen worden.

2020: de opstellingen


We zijn al enkele jaren overgegaan op een nagebootste testsituatie. De resultaten zijn vergelijkbaar met onze eerste test. We hebben in 2019/2020 diverse accu's getest. De Optima accu uit 2004 heeft nu minder capaciteit dan gespecificeerd, hetgeen niet onlogisch is. Dit jaar hebben we veel lithium accu's getest. Dit van de merken SuperB, Victron, PowerXtreme, Reich en enkele andere merken. Over het algemeen kan gesteld worden, dat een lithium accu van 30Ah of meer te adviseren is. Deze accu's leveren veel energie af. Er zit verschil tussen de verschillende merken. De merken met een eigen ontwikkelingsafdeling (Victron/SuperB) presteren veel beter qua energieafgifte, uitgezonderd is de PowerXtreme X30 welke zeer goed kan meekomen.

Commentaar en afwegingen


Natuurlijk legt u in de praktijk niet snel een stuk af van 90 meter. Echter het is wel belangrijk om het verschil te zien. Een accu die namelijk niet de afstand kan afleggen, alhoewel hij volgens de fabrikant wel de capaciteit hiervoor heeft, kan simpelweg de energie niet leveren. Dus ook op een heel klein traject wordt de accu maximaal belast gedurende een korte tijd, dit zorgt voor onnodige schade aan de accu en verkort de levensduur aanzienlijk. Tevens komt er onnodige slijtage aan de motoren van de mover. Een elektromotor moet namelijk ten alle tijden een goed voltage krijgen om goed te functioneren. Motoren die een te laag voltage krijgen, gaan snel defect door het gestegen amperage. Een mover is een dure aanschaf. U wilt er dus wel veel plezier van hebben, vooral op de langere termijn, een goede accu is noodzakelijk hiervoor.

Accu techniek


Er zijn diverse soorten accu's. De meest verkochte accu's hebben in beginsel dezelfde natuurkundige basis. In de accu zitten platen van lood met daaromheen het elektrolyt. Het accuzuur moet opgelost zijn in een substantie om te functioneren. Er zijn diverse manieren om deze techniek te optimaliseren. Zo zorgt alleen al het toevoegen van calcium aan de loodlegering voor een veel beter resultaat, dit wordt de calcium accu genoemd. Het is ook mogelijk dat het accuzuur in een glasvezelmat opgenomen is, er wordt dan gesproken over een AGM accu. Een AGM accu is de meest efficiënte loodzuuraccu.
Loodzuuraccu's zijn al jaren op de markt en er is veel ervaring mee. Niet elke accu is gelijk. U kunt aan de buitenkant niet zien of een accu een goede of een slechte accu is. Er zijn vele manieren om op de kostprijs van de accu te besparen, een beetje minder lood merkt niemand, maar de levensduur is veel korter, daarom zijn er zo veel prijs en kwaliteitsverschillen.

Een geheel andere techniek dan de loodzuur accu is de lithium-ion. Deze accu's worden het meest toegepast in huishoudelijke elektronica zoals laptops en gsm's. De voordelen zijn zeker aanwezig, de accu is licht van gewicht en heeft een zeer hoge energiedichtheid. Bij normaal gebruik loopt de capaciteit van deze accu's maar langzaam terug. De techniek wordt pas sinds kort toegepast in bijvoorbeeld maritieme en caravan toepassingen. De eerste ervaringen zijn positief, maar er zijn geen accu's die al jaren in de praktijk zijn getest in een caravan.

Optima techniek


Een Optima accu maakt gebruik van de AGM techniek. Deze techniek is door Optima volledig doorontwikkeld. De Optima Batterijen zijn altijd uitgerust met Spiralcell Technology. Dit betekent dat bijna 100% zuivere loodplaten in een spiraal gewikkeld worden, waardoor zeer compacte cellen ontstaan. Bij de Optima accu wordt het accuzuur geabsorbeerd door een glasvezelvlies dat als isolator wordt gewikkeld tussen de platen. Door deze constructie ontstaat een extreem lage inwendige weerstand. Hierdoor kan de Optima accu veel grotere traditionele accu's vervangen. Tijdens het productieproces wordt altijd de hoogste kwaliteit onderdelen gebruikt voor een Optima accu, zo wordt er altijd nieuw lood gebruikt. Tevens wordt elke accu getest in de fabriek. Optima heeft diverse patenten, de belangrijkste is het patent op de verbindingen tussen de cellen. Deze zijn bij Optima geoptimaliseerd en zeer robuust. Er is geen enkele accu die dit kan evenaren.

De zelfontlading van de accu is bijzonder gering. Zelfs indien de accu een jaar niet gebruikt wordt, presteert hij optimaal en levert bijna altijd nog voldoende startstroom. De accu's hebben geen last van geheugeneffect en kunnen langdurig opgeslagen worden. Een Optima accu is onderhoudsvrij.

 optima-inwendig.jpg


Een Optima accu heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele (loodzuur) accu. Een Optima accu weegt al snel 30% minder dan een traditionele accu, maar heeft tegelijkertijd wel meer capaciteit. Een Optima accu beschikt over een groter startvermogen en kan veel beter tegen diepe ontladingen. U kunt door deze eigenschappen de accu langer gebruiken zonder deze op te hoeven laden.

Trilling is funest voor traditionele accu's. De superieure trillingsbestendigheid van de Optima accu's is verder verbeterd door de zogenaamde V-Tech-schijf. Uit testen is gebleken dat de trillingsbestendigheid ongeveer 70% beter is in vergelijking met traditionele accu's. Dit is een groot voordeel in de slecht geveerde caravans.

Optima batterij trilzeker

De accuspanning van een Optima accu loopt niet snel terug. Hierdoor kunt u de accu veel langer inzetten dan een traditionele accu. U kunt een accu niet meer gebruiken als de uitgangsspanning onder een bepaalde minimum spanning is gekomen. De verbruikers werken dan niet meer. Indien een verbruiker niet goed beveiligd is, kan de lage accuspanning zelfs kortsluiting veroorzaken.

Een Optima accu blijft veel langer boven deze minimum spanning. Zelfs indien de accu bijna leeg is. Daarom kunt u volstaan met een Optima accu met ongeveer 60-70% van de capaciteit van een traditionele accu en gemiddeld genomen een twee keer langere levensduur. Ook zijn de accu's lekvrij en zijn ze te gebruiken onder de meest extreme omstandigheden. Conclusie: Optima accu's zijn technisch superieur aan traditionele accu's.

Hoeveel energie kan je uit een accu halen


Op een accu staan meestal twee capaciteiten vermeld. Een CCA en een C20. De CCA is de startcapaciteit en de C20 is de energie die de accu kan leveren in een constante belasting over 20 uur. De C20 norm wordt in het spraakgebruik meestal gehanteerd (mijn accu is 105Ah). Dit is niet optimaal; immers dit is een belasting van 20 uur. Een 100Ah accu levert bij een belasting van 5A de gevraagde energie gedurende 20 uur. In de praktijk komt dit nauwelijks voor. Als je de accu met 10A belast is het niet zo dat je dit gedurende 10 uur kunt doen. Bij de meeste accu's kun je van ongeveer 5 uur uitgaan. De C5 waarde geeft meer de kwaliteit van een accu weer dan een C20 waarde. Er zijn ook accufabrikanten die een C100 waarde noteren; dit is een waardeloze vermelding. Een goede accu heeft een hogere C5 waarde.
Een mover gebruik je over slechts een zeer korte tijd; eigenlijk is een C0,5 waarde een veel betere waarde, hoeveel energie kan een accu in een half uur leveren.
Veel voorkomende 105 Ah accu's hebben een C20 waarde van 105 Ah en een C5 waarde van 40 tot 50 met een CCA van rond de 500. Een Optima 4.2 accu heeft een C20 waarde van slechts 55, maar een C5 waarde van 50 en een CCA 765. De Optima accu kan dus veel energie afleveren zonder problemen.
De aangegeven waarden op een accu worden door Optima en Varta in ieder geval gehaald, dit is niet bij elke fabrikant hetzelfde. Daarnaast neemt een accu af in capaciteit naarmate deze vaker gebruikt wordt. Een accu met nieuw lood in plaats van hergebruikt lood neemt veel minder snel af in capaciteit, logischerwijs zijn accu's met nieuw lood wel een stuk duurder.

Levering


De Optima accu's worden gebruiksklaar geleverd. Een Optima accu dient een paar keer gebruikt te worden om optimaal te gaan presteren. Dit verschil merkt u bij normaal gebruik niet.

Welke lader


Voor elke accu maakt een fabrikant een laadadvies. Indien u het laadadvies opvolgt, haalt u de maximale levensduur van de accu. Het lezen van een laadadvies is niet eenvoudig, u moet kennis hebben van de materie om het advies correct te kunnen lezen. Zo wordt op internet vaak wordt aangegeven dat alleen een verhoogd voltage al voldoende is (14,7 V i.p.v. 14,4 V). Dit is echter onjuist. Een acculader moet ook een keurig Voltage en Amperage hebben (een lage rimpel) en de lader moet op het juiste moment overspringen op een druppellaadstand (dit moet zijn zodra de accu minder dan 1 Ampère opneemt). Er bestaat geen lader specifiek voor de Optima accu, echter er is wel een fabrikant die laders maakt die heel erg in de buurt komen van de vereisten. Dat zijn de laders van het merk Ctek, als u die instelt op de winterstand of AGM stand (afhankelijk van het model) is de laadcurve optimaal. Deze laders zijn in het verleden ontwikkeld door Optima toen Optima nog een zelfstandig bedrijf was. Wij raden met klem aan een Ctek lader te gebruiken voor een Optima accu. Wij adviseren een 8 staps lader van Ctek. Als u een accu laadt met een Ctek lader heeft u een rustspanning die tot 0,5 Volt hoger is dan bij vele andere laders. De accu is dan optimaal geladen en haalt dan de langste levensduur. Dit is volledig conform onze jarenlange ervaring met deze combinatie.

Waarom zo'n dure Optima accu?


Een Optima accu is een stuk duurder dan een conventionele accu. Waarom is het dan wel aan te raden om een Optima accu aan te schaffen? Simpel, indien u de accu meerdere jaren wilt gebruiken, verdient een Optima accu zichzelf terug. Een accu is altijd gelimiteerd in het aantal keren dat deze gebruikt kan worden. Doordat er de hoogste kwaliteit onderdelen wordt gebruikt, kan een Optima accu vele malen vaker gebruikt worden dan welke andere accu ook. Vooral bij de toepassing van de caravan mover is deze accu uitermate geschikt. De accu slijt namelijk nauwelijks als deze niet gebruikt wordt. Een traditionele accu gaat binnen afzienbare tijd kapot indien deze niet gebruikt wordt. Optima accu's hebben gemiddeld een twee keer langere levensduur.

Een caravan mover levert over het algemeen meer kracht dan een kleine personenwagen. Een mover krijgt zijn energie uit een accu. Het is van belang om niet te besparen op de accu. Een goede accu zorgt voor een beter resultaat. De afgelopen jaren zijn movers in combinatie met normale loodzuuraccu's verkocht. Gebleken is dat veel accu's het slechts enkele jaren volhouden. De huidige trend is het leveren van een Optima AGM accu of een Li-Ion accu. Daarnaast zijn er nog meer voordelen voor in de caravan. Een Optima accu hoeft niet in een aparte accubak geplaatst te worden, stinkt niet en maakt geen geluid. Een Optima accu kan veel zwaarder belast worden; juist dat is wat een mover doet.

Ook voor andere gebruikers heeft een Optima accu voordelen. Deze accu's kunnen de grootste auto's starten zonder problemen. Dit omdat de startcapaciteit van de accu's een stuk hoger is dan bij andere accu's.

Optima accu's bewijzen zich over de hele wereld in een groot aantal toepassingen dagelijks opnieuw. De Optima accu's zijn technisch de meest doorontwikkelde accu's en zijn geschikt voor de zwaarste toepassingen. Een Optima accu kan gemakkelijk veel energie afgeven en heeft nauwelijks last van zelf-ontlading dankzij de geringe interne weerstand.

De Optima accu's worden gebruikt in vele toepassingen waar het maximale wordt gevraagd van een accu. De accu's zijn terug te vinden in de voertuigen van de KLPD, ANWB, KLM, KLU en vele andere bedrijven en instellingen. De laatste jaren worden de accu's steeds vaker toegepast bij de caravan mover, extreme auto radio's en andere toepassingen waar veel energie wordt gevraagd door de verbruiker.

Optima Promotiefilm
Garantie Reich5 jaar garantie, als u de mover door ons laat monteren!
5 jaar garantie bij zelfmontage (alleen bij CaravanMoverShop). Op de movers tegen laagsteprijs garantie heeft u maximaal 2 jaar garantie.


Reich hanteert een strikt dealernetwerk. Wij zijn geregistreerd dealer van dit merk. Als u onverhoopt een probleem heeft met de bij ons aangeschafte producten, wordt het probleem zo spoedig mogelijk opgelost. Wij zullen u verzoeken een email te sturen waarin u het probleem beschrijft. U krijgt dan nadere vragen of een garantienummer en een stappenplan hoe we het probleem kunnen oplossen.

Veel storingen aan een product zoals een mover kunt u gemakkelijk zelf verhelpen door telefonische uitleg van onze monteurs. Een veel voorkomend probleem is, hoe zet ik de afstandsbediening aan...en als dat gelukt is, hoe zet ik de rollen automatisch in beweging naar de band. Het lijkt simpel, maar elk product is beveiligd tegen onjuist gebruik en na een jaar is het regelmatig onduidelijk hoe het ook al weer werkte.

Daarnaast kunt u rekenen op optimale ondersteuning vanaf de fabrikanten en importeurs. Ook tijdens uw vakantie. Een verloren afstandsbediening kunnen wij overal in de Europese Unie zonder al te veel kosten naar u toe zenden. Tevens hebben wij in een groot deel van Europa onze monteurs rijden die u kunnen helpen. Wij monteren namelijk aan huis in Belgie, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en een groot deel van Frankrijk Tevens kunt u bij alle servicepunten (dealers) terecht.

Wij adviseren een mover met 5 jaar garantie te kopen. Hoe goed de mover ook is, hij zit op een nadelige plek, immers daar waar tijdens het rijden altijd vocht en viezigheid komt. Als wij de mover monteren, heeft u tot 5 jaar garantie. Als u hem zelf monteert heeft u 2 jaar garantie en daarna tot nog 3 jaar coulance. Bij elke mover staat beschreven hoe lang de garantieperiode is.

Reserve onderdelen


Als u schade rijdt, of na de garantietermijn problemen krijgt, bieden de merken Truma, Reich en AL-KO een nagenoeg volledig assortiment reserve onderdelen. Bij een klein probleem na de garantieperiode hoeft u niet een geheel nieuwe mover te kopen. U kunt vaak met een los te bestellen onderdeel het probleem oplossen. Van de meeste movers zijn de onderdelen nog gegarandeerd 10 jaar leverbaar. Daarnaast hebben wij het meest uitgebreide assortiment onderdelen gebruikt en nieuw op voorraad.


Demonstratiedagen CaravanMoverShop


U bent van harte welkom op één van onze demonstratiedagen! Hier kunt u de producten zien en beleven. Tijdens deze dagen kunt u uitleg krijgen over de verschillende movers en accu's. Wij proberen u uiteraard zo volledig mogelijk te informeren en al uw vragen te beantwoorden. Hierdoor kunt u weloverwogen de meest optimale mover kopen voor uw caravan. Ook op andere dagen kunt u langskomen op de shops. Controleer eerst de openingstijden voor deze week (klik hier).
In verband met het corona virus voeren wij enige maatregelen uit om aan de voorschriften te voldoen. Wij zullen op de vestiging 1 persoon (of echtpaar / gezin) binnen laten en te woord staan. Dit kan betekenen dat u buiten moet wachten. Wij verzoeken u dan ook om op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar plaats te nemen. Hiervoor staan (beperkt) stoelen buiten beschikbaar en wordt de afstand van minimaal 1,5 meter aangegeven.

De komende tijd hebben wij de volgende demonstratiedagen:

Zaterdag 2021-03-20 (10.00 - 14.00) NL-Groningen, NL-Serooskerke, NL-Lelystad
Zaterdag 24 april 2021 (10.00 - 14.00) NL-Groningen, NL-Serooskerke, NL-LelystadCaravanMoverShop op de beurs

demonstratiedagen
CaravanMoverShop is een internationaal bedrijf en ook dit jaar staan we op vele beurzen in West-Europa. Hieronder het overzicht van de diverse beurzen waar wij te vinden zijn:
2021 maart

DE-Hamburg, 24 maart 2021 - 28 maart 2021, Oohh Hamburg

2021 augustus

DE-Duesseldorf, 27 augustus 2021 - 05 september 2021, Caravan Salon

2021 oktober

DE-Erfurt, 28 oktober 2021 - 31 oktober 2021, Reise und Caravan

2022 januari

NL-Leeuwarden, 26 januari 2022 - 30 januari 2022, Caravana

2022 februari

DE-Essen, 16 februari 2022 - 20 februari 2022, Reise und Camping


caravan-beurzen-messe.jpg

Gratis abonnement op ACSI Freelife magazine

CaravanMoverShop werkt intensief samen met de ACSI. Dit is de internationale specialist op het gebied van campings en kamperen. Naast de bekende campinggidsen, maken zij ook het ACSI Freelife magazine. Dit is het meest informatieve kampeerblad van Nederland. Als u bij ons een caravan mover koopt, krijgt u een gratis abonnement op ACSI FreeLife magazine indien u een Nederlands adres heeft. Indien u gebruik wilt maken van dit aanbod, geef dit dan na montage van de mover door.

acsi-freelife-magazine.jpg

Advertenties van CaravanMoverShop


De naam CaravanMoverShop geeft duidelijk aan wat we doen: wij verkopen caravan movers met bijbehorende accu's en acculaders. De meeste producten hebben wij zelf op voorraad en kunnen wij na bestelling direct verzenden. Wij versturen elke werkdag. Bij elk product staat een indicatie van de voorraad. Wij proberen zoveel mogelijk informatie over de producten online te verstrekken. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken. Wij reageren snel op e-mails. Wij hebben vele advertenties geplaatst in de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB, ACSI Freelife Magazine, Campingvizier, Camping Cars and Caravaning en Reisemobil.

ANWB Kampeer
en Caravan Kampioen

kck advertentie


Prijs en Bestellen


Onze prijs: € 1449.00
order


Reviews Reich Basic 1.8
Halfautomatische mover (Draaisysteem)
Nederlandse versie (2021)
Complete set 3 (Optima 75 Ah)


2020-07-12, geschreven door Jerome K.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

Vielen Dank nochmal für die freundliche und kompetente Montage unseres Movers!
Er ist bereits fleißig im Einsatz.

Viele Grüße an den Monteur und alles Gute

Beste Grüße vom Bodensee

Jerome K.

2020-06-27, geschreven door Peter L.:
Onderhoudslader

Hallo CaravanMoverShop,

Ich habe meine Mover jetzt schon einige Male in Aktion gehabt. Ich bin begeistert.
Er funktioniert genau so wie erwartet.
Tolle Beratung und Montage.
Sie sind meine Empfehlung!

Mit freundlichen Grüßen

Peter L.

2020-06-26, geschreven door Michael P.:
Onderhoudslader

Guten Tag Herr Mulder,

Heute war Ihr Monteur Gerold bei uns und hat den Mover montiert. Ich möchte mich für die super Arbeit herzlich bedanken. Gerold war äusserst freundlich und angenehm zu uns.
Es hat alles Tip tip geklappt.
Ebenfalls hat er uns alles in Ruhe erklärt wie was funktioniert. Einfach top.

Besten Dank und freundliche Grüsse
Michael P.

2020-06-14, geschreven door Thomas S.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder;
An dieser Stelle möchte ich mich bei Ihnen für die einwandfreie Abwicklung des Gesamtprozesses , vom Kauf, der Lieferung, der Bezahlung, der Zusammenstellung des ausgewählten Pakets, bis hin zur Rücknahme der, von mir zu viel bestellten Adapter Platten, ganz herzlich bedanken.
Es war einfach ausnahmslos SUPER!!!!!!
Ich habe das Set in meinen LMC Münsterland 395SD ,Baujahr 2005 selbst eingebaut und kann bestätigen, dass die Funktion einwandfrei gegeben ist.

Mit freundlichen Grüßen
Thomas S.

2020-02-05, geschreven door Steffen A.:
Onderhoudslader

Hallo liebes Caravan Mover Shop Team,

hatte heuts 05.02.2020 dem Montagetermin. Ich möchte mich rechtherzlich für die fachgerechte Montage bedanken.
Der Monteuer hat super arbeit geleistet. Nach der Montage habe ich eine nette Einweisung bekommen.
Ich kann euch nur weiterempfehlen TOP TOP TOP.

mfG Steffen A.

2019-12-29, geschreven door Mathias T.:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Damen und Herren,

Der Servicetechniker war sehr kompetent und hat für den Einbau nur 1 ½ Stunden gebraucht. Die Einweisung war sehr ausführlich und genau. Die ersten Versuche mit dem Mover waren sehr gut und durch die gute Einweisung auch sehr einfach.

Das Preis-Leistungsverhältnis ist sehr gut. Ich kann ihr Produkt und den Vor Ort Einbauservice nur empfehlen.

Vielen Dank und einen guten Rutsch ins neue Jahr.

Mit freundlichen Grüßen

Mathias T.

2019-12-15, geschreven door Jörg K.:
Onderhoudslader

Ich habe den ersten Kontakt auf der Caravan Messe in Düsseldorf gehabt. Später mich im Internet informiert.
Habe dann auch einen Mover nach sehr freundlicher telefonischer Beratung bestellt. Eingebaut wurde er bei mir zuhause.
Ich kann nur sagen von Anfang bis zum Einbau wurde ich sehr freundlich und proessional behandelt. Alles hat vom feinsten geklappt. Kann ich nur weiterempfehlen.

2019-12-14, geschreven door Hans van L.:
Onderhoudslader

Prijs vriendelijk en snel en goed geholpen. Mover correct gemonteerd en werkt prima.

2019-08-14, geschreven door Christian R.:
Onderhoudslader

Liebes Caravan Mover Team

Wir möchten uns für die tolle Durchführung beim Moverumbau bedanken.
Es hat wieder alles prima geklappt und die Arbeit wurde schnell und sauber
ausgeführt.
Hierfür möchten wir uns nochmals bei unserem Monteur Michel bedanken, der
wie bereits vor zwei Jahren einen super Job gemacht hat.
Danke und macht weiter so. Werden Euch gerne weiterempfehlen.

Viele Grüße
Christian R.

2019-08-07, geschreven door Mathias T.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder,

ich möchte mich herzlich für die gute Beratung bedanken.

Ihr Techniker hat den Mover schnell und fachmännisch eingebaut. Die Einweisung war sehr gut und verständlich.

Ich kann Ihren guten Service zu 100 % weiterempfehlen.

Herzlichen Dank.

2019-07-18, geschreven door Dhr. de R.:
Onderhoudslader

Hartelijk dank voor de snelle reaktie op het probleempje met mijn mover, wat door de Dhr.S. Sijbranda van Reich, snel en vakkundig is opgelost.
KLASSE!!

2019-07-14, geschreven door Jean-Paul T.:
Onderhoudslader

Monsieur Hut,

J'ai bien reçu la batterie et le chargeur. Je les ai installé. Tout fonctionne normalement

Je vous remercie pour vos réponses et votre accompagnement lors de cette commande

Très cordialement

Jean-Paul

2019-06-24, geschreven door Andreas G.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder

Nochmals herzlichen Dank für die kompetente Beratung Ihrerseits vor meinem Kaufentscheid.

Der Mover wurde pünktlich von Ihrem sehr freundlichen Monteur am vereinbarten Montageort in der Schweiz eingebaut. Gleich zeigte sich der grosse Sachverstand und Erfahrung des Monteurs. Ruhig und überlegt machte er sich ich an die Arbeit. Er arbeitete sehr sauber und die anschliessende Instruktion zur Bedienung des Movers war für mich sehr hilfreich.

Ich kann Ihre Firma mit gutem Gewissen weiterempfehlen!

Mit freundlichen Grüssen

Andreas G.2019-06-21, geschreven door Stefan G:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Damen und Herren

im letzten Jahr auf einem Campingplatz in Kroatien reifte die Entscheidung einen Mover an zu schaffen der schont den Rucken und spart Zeit und Stress. Beim Rangieren auf dem Campingplatz Zuhause und auch beim Ankoppeln vor allem an schwierigen Stellen.

Zuerst verschiedene Anbieter geprueft aber letztlich uberzeugt mich das Angebot vom Caravan Mover Shop aus Holland. Ein paar Mails ausgetauscht und technische Fragen geklart ob meine 1 Jahr alte 75 Ah Autobatterie fur den Mover geeignet ist oder nicht.

Herr Hut hat mit uns einen Termin vereinbart. Der Monteur Gerald war absolut punktlich das Wetter war traumhaft nach einer Tasse Kaffee ging es los mit der Montage nach Test der vorhandenen Batterie stellte unser Monteur Gerald fest die ist stark genug und wir brauchen keine Zusatzbatterie. Er baute dann die beiden Mover vor den Reifen und verlegte die Kabel ins Innere dann wurde die Steuereinheit eingebaut und der Drehschalter furs einschalten des Movers eingesetzt. Danach erfolgte der Anschluss der Kabel an meine Batterie. Verbaut wurde ein Reich Basic 1.8 (Halbautomatischer Mover).
Dann nach Einbau der ca. 3,5 Stunden dauert. Ein erster Probelauf Gerald zeigt mir die Funktionen ausfuhrlich und als ich mit der Fernbedienung losfahren will tut sich nichts unser Monteur hat sich gleich entschuldigt und hat den Softwarefehler behoben nach einer halben Stunde konnte ich diesmal gleich loslegen und hab unseren Knaus Sudwind direkt vor unserer Garage eingeparkt. Bin jetzt voll uberzeugt und nach einer Woche bin ich per Fernsteuerung mit unserem Caravan vom Hof gefahren und hab ihn alleine angekoppelt das alles geht zugig und Zentimetergenau.
Wir danken dem netten und perfekt arbeitenden Gerald er hat uns alles erklart und der Einbau der Teile ist absolut professionell und auch noch recht schnell. Also Danke nochmal an alle Mitarbeiter vom Caravan Mover Shop Ihr seid absolut zu empfehlen weiter so!

Viele Grusse aus Oberbayern

2019-03-09, geschreven door Silke R.:
Onderhoudslader

Hallo,

wir wollten uns gerne für die freundliche Beratung auf der Messe Essen, sowie für den Einbau und Einführung des Moover bedanken.

Ihr Monteur war super pünktlich, hat auch wie gewünscht eine halbe Stunde vorher angerufen.
Seine Arbeit hat er ordentlich, gewissenhaft und schnell ausgeführt.
Wir waren super zufrieden. Er hat uns alle relevanten Sachen ausführlich erklärt und gezeigt.

Wir kommen immer gerne wieder auf Sie zurück und werden Sie auch weiter empfehlen.

Grüsse an den netten Monteur.
Familie R.

2018-09-07, geschreven door Peter van I.:
Onderhoudslader

Goedemorgen,

Op 24-8 hebben jullie op onze caravan een mover ingebouwd. Nu kwam ik op jullie site nog tegen dat jullie bij het installeren van een mover een gratis abonnement op ACSI Freelife magazine aanbieden. Is het nog mogelijk gebruik te maken van deze aanbieding?

Overigens wil ik opmerken dat de mover zeer netjes is ingebouwd. Het is duidelijk dat de monteur dit met zeer veel zorg en aandacht gedaan heeft. Ook heeft hij perfect rekening gehouden met onze voorkeuren om zo veel mogelijk laadruimte in de bank over te houden. Hierbij nog de complimenten hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Peter van I.

2018-07-25, geschreven door Nico B.:
Onderhoudslader

Moin,

Nach dem Erstkontakt auf der Caravanmesse in Hamburg und einer weiteren
telefonischen Beratung habe ich mich für den Reich Mover Basic 1.8
entschieden ( Hobby 460 ) . Ich muss sagen, alles super freundlich und ein
reibungsloser Ablauf ( Bestellung und Montage vor Ort) kann ich zu 100%
weiterempfehlen!!!! Der Mover war bereits im Einsatz.....herrlich wie
präzise man jetzt „einparkt:)

Viele Grüße
Nico B.


2018-07-22, geschreven door heer V.:
Onderhoudslader

Ik ben heel tevreden over mijn mover en zou al niet meer zonder willen.

2018-07-16, geschreven door Rainer und Christine G.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder,

Ihr Unternehmen kann ich gerne und ohne Einschränkung weiterempfehlen.
Nach ausführlicher Beratung per e-Mail habe ich mich für Easy-Driver 1.8 entschieden.
Herr van Kooten kam pünktlich zum vereinbarten Termin, vergewisserte sich, dass der bestellte Mover
für meinen Knaus Sport 400 QD passte.
Nach ca 2:30 Stunden war er fertig und wies mich sehr eingehend in die Benutzungsregeln für Mover, Akku, Ladegerät und Fernbedienung ein.
Dafür nochmals Dank an Thorsten van Kooten!

Mit freundlichen Grüßen,
Rainer und Christine G.

2018-07-15, geschreven door Marienelle Den H.:
Onderhoudslader

Hallo,

wij zijn zeer tevreden over de info die we vooraf kregen over de mover.Alle afspraken zijn goed nagekomen.Vriendelijk en klantgericht.Jullie nemen de tijd voor de klant.

Ook na het plaatsen goede uitleg gekregen , waar ook voldoende tijd voor is genomen.
Wij bevelen van harte de caravan mover shop aan.

Marienelle Den H.

2018-07-15, geschreven door Marienelle Den H.:
Onderhoudslader

Hallo,

wij zijn zeer tevreden over de info die we vooraf kregen over de mover.Alle afspraken zijn goed nagekomen.Vriendelijk en klantgericht.Jullie nemen de tijd voor de klant.

Ook na het plaatsen goede uitleg gekregen , waar ook voldoende tijd voor is genomen.
Wij bevelen van harte de caravan mover shop aan.

Marienelle Den H.

2018-07-15, geschreven door Herman W.:
Onderhoudslader

Kort voor ik met mijn caravan op vakantie wilde vertrekken, bleek 1 motor van de mover defect. Ja wat doe je dan? Onmiddellijk caravan
CaravanMoverShop gebeld.Ik kon ondanks de drukte snel langskomen. Doordat mijn mover inmiddels zo'n 18 jaar zijn werk had verricht, heb ik in goed overleg besloten een compleet nieuwe mover te laten monteren. Mijn vakantie naar het buitenland heeft uiteindelijk een minimale vertraging opgelopen, dankzij de goede service en klantvriendelijke instelling van het personeel van CaravanMoverShop.

Herman W.

2018-07-11, geschreven door Fam. D.:
Onderhoudslader

Hallo CaravanMoverShop Team
Wir haben unsere erste Reise mit unseremMover gemacht.
Eine Super Sache. Ankuppeln kein Problem. Ausrichten auf dem
Stellplatz super.Wir sind äußerst zufrieden. Einen Fehler haben
wir gemacht,wir hätten uns viel früher einen Mover zulegen
sollen. Etwas ganz wichtiges ist natürlich die Beratung und vor allen
Dingen die Montage. Besser wie Sie kann man es nicht machen hinsichtlich
Pünklichkeit, Einweisung usw.
Ein kleines Minus ist die Verlängerung der Batteriegarantie. Ich habe
bis heute noch keine Nachricht von emergoplus (am 27.5.18 abgesendet. Viele

Grüße Fam. D.


Hallo,

Ich habe Emergoplus gefragt das die das bestätigen.

Und ja gerne gemacht!

Bitte folgen Sie unsere Ladeempfehlung genau auf!

Mit freundlichen Grüssen,

Jorg Mulder
CaravanMoverShop2018-07-08, geschreven door Jurjen de J.:
Onderhoudslader

Goedemorgen Caravan movers!

Net terug van vakantie en hebben de Reich 1.8 Basic mover goed kunnen uitproberen.

Met slinger van de uitdraaipoten draai je beide movers in een keer snel en eenvoudig tegen de band.

De mover werkt zeer goed en kan de 1200 kg beladen makkelijk aan, ook op heuvelachtig terrein.

Met de afstandsbediening kan je indien gewenst de caravan om zijn as laten draaien.

Kleine bewegingen om de caravan boven de trekhaak te manoeuvreren zijn goed mogelijk.

Het inbouwen voor huis is zeer voorspoedig en vakkundig gedaan.

Alle lof!

Jurjen de J.

2018-07-04, geschreven door Frits de B.:
Onderhoudslader

Beste mensen,

Op 16-05-2018 hebben wij een mover te weten een Reich EasyDriver Basic 1.8
met een PowerXteme accu onder onze caravan een Sprite 440m 2014 laten
zetten.
Voorlichting hierover en het monteren is zeer goed geweest.

Zijn net weer terug van een vakantie en het gebruik van de mover overtreft
onze verwachting, zeer krachtig en manoeuvreren is een fluitje van een
cent.
Hebben ook op plekken gestaan waar je met de hand manoeuvreren niet aan
hoefde te denken

Ook het aan en afkoppelen ging vrij eenvoudig Zeer aan te bevelen om deze
combinatie aan te schaffen en door jullie bedrijf te laten monteren.
Veel dank!
Met vriendelijke groet,
Frits de B.

2018-03-27, geschreven door Thomas V.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

Habe heute meinen Wohnwagen nach Roermond zum Campingplatz gebracht.

Der Mover arbeitet wie am ersten Tag ohne Beanstandung. Also alles wieder super. Vielen Dank und viele Grüße an Thorsten.

Meine Empfehlung werde ich wie versprochen weiter geben:-))

Mit freundlichen Grüßen
Thomas V.

2018-03-22, geschreven door Martin B.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

Ich wollte mich bei Ihnen vielmals bedanken.
Der Einbau des Movers durch Ihren Monteur letzten Donnerstag hat perfekt geklappt. Der Auftritt war nahezu grandios. Von der Terminvereinbarung mit Ihnen über die Pünktlichkeit des Monteurs bis hin zur Sorgfältigkeit bei der Montage und einer detaillierten Übergabe und Einweisung war alles zusammen eine Spitzenleistung. Und das bei dem Preis - einfach hervorragend. Vielen Dank dafür. Es hat einfach alles gestimmt.

Mit dem Mover bin ich sehr zufrieden, habe schon erste "Proberunden" drehen können. Nun steht der Wohnwagen wieder auf seinem Stellplatz und wartet auf die erste große Reise in Kürze.

Das möchte ich noch erwähnen: Auch die Verkabelung im Inneren und die Durchführung der dicken Isolationen durch 2 Schränke ist beispielhaft. Ich habe schon für Sie im Familien- und Bekanntenkreis Werbung gemacht und Sie und Ihr Team bestens weiter empfohlen.

Bitte ein großes Lob an Ihren Monteur noch ausrichten. Vielen Dank.

Viele Grüße.
Martin B.

2018-03-07, geschreven door Fred L.:
Onderhoudslader

Goede middag,

Nadat wij vorige jaar een van de demonstratiedagen in Zwijndrecht bezocht hadden en mede door de deskundige uitleg van de filiaalhouder die alle tijd had om de vragen te beantwoorden (terwijl er nog meer belangstellende stonden te wachten).
Nadat we thuis waren hebben we een keuze gemaakt om bij CaravanMoverShop een mover te bestellen.
Een en ander via bestelformulier aangevraagd waarbij aangegeven was of de factuur in tweeën gesplit kon worden een positieve reactie hierop gekregen. Advies welke we het beste konden plaatsen, welke namen de facturen eventueel moesten dragen ( een deel was jubileumgeld (bedrijfsnaam). Geen probleem.
Montage datum afgesproken, zou worden gebeld als de mover gemonteerd zou zijn ca na 4 uur, na ruim 3 uur gebeld dat de montage klaar was. Bij aankomst werd de werking duidelijk uitgelegd en waar we even op moesten letten. Facturen waren conform eerder gemaakte afspraken.
Heel kort CaravanMoverShop is een en al top,daar kan geen ander tegen op!!

Fred L.

2018-03-04, geschreven door S.:
Onderhoudslader

Habe 2017 zwei Entscheidungen getroffen die absolut richtig waren bei Caravan MoverShop einen Mover kaufen und einbauen lassen. Beide Entscheidungen waren goldrichtig. Nochmals vielen Dank für die gute Beratung und den super Einbau.

Mfg.
S.2018-02-27, geschreven door Arjan en Tineke S.:
Onderhoudslader

Beste Lezer,

Wij hebben een hele goede ervaring met de caravanmovershop.
Er is vakkundig gekeken of de mover wel onder onze caravan paste.
Gezien het type frame was het niet eenvoudig om aan de wettelijke vrije ruimte te voldoen.
Het is de mannen in Zwijndrecht gelukt om de mover goed te monteren met ruim voldoende ruimte tussen straat en mover.
Daarnaast een heldere uitleg over het gebruik van de mover en de accu.

Wij zijn DIK tevreden.

Mvg
Arjan en Tineke S.

2018-02-23, geschreven door Petra L.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

die Beratung war sehr kompetent. Der Einbau unkompliziert und praktisch auf dem Campingplatz. Das Produkt funktioniert prima und ist sehr hilfreich. Preis-Leistungsverhältnis ist absolut okay.

Beste Grüße
Petra L.

2018-02-21, geschreven door Timo en Marjan K.:
Onderhoudslader

Goedemorgen,

We hebben onze Mover bij CaravanMoverShop besteld. Voordat het zover was hebben we wat informatie opgevraagd bij verschillende bedrijven.

CaravanMoverShop stuurde ons zeer uitgebreid antwoord op onze vragen en reageerde ook snel op onze mail. Dat gaf ons al een goed gevoel.

De Mover is gewoon bij ons thuis gemonteerd en dat was erg relaxed. Het is keurig gedaan en er werd uitgebreid de tijd genomen om ons uit te leggen hoe de mover werkt. Wij zijn zeer tevreden over CaravanMoverShop.

Met vriendelijke groet,
Timo en Marjan K.

2018-02-20, geschreven door Martin H.:
Onderhoudslader

Hallo,

Sehr gerne bewerte ich Caravan Mover Shop. Trotz anfänglicher Probleme kann ich für den Service und auch für die Informellen Abwicklungen nur positives sagen u. schreiben. Allerdings möchte ich es erst nach unserer ersten Urlaubsfahrt das alles offiziell machen.

Vielen Dank und mit freundlichen Grüßen Martin H.

2018-02-20, geschreven door Martin Gerhard J.:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Damen und Herren
Ich gebe Ihnen gerne ein Feedback zu meinem neuen Mover:

Der Mover ist einfach Super. Anfang Januar bin ich auf große Tour gefahren. Mein Stellplatz war sehr aufgeweicht (viel Regen vorher). Der Mover hat den Wohnwagen mühelos bewegt. Dann bin ich über Frankreich und Spanien nach Portugal weitergereist. Dabei war mir der Mover auf allen Campingplätzen eine große Hilfe.
Die kleine Batterie ist vollkommen ausreichend und ihr geringes Gewicht von Vorteil.
Ich bin sicher, dass ich noch viel Spaß mit meinem neuen Mover haben werde.
Abschließend möchte ich mich ganz besonders bei Ihrem Servicemitarbeiter bedanken. Er hat mit viel Sachkunde den Mover angebaut und mir wertvolle Tipps gegeben.

Mit freundlichen Grüßen von der Algarve Ihr zufriedener Kunde Martin J.

2018-02-20, geschreven door Michael L.:
Onderhoudslader

Hallo liebes caravan mover Shop Team,

Vielen Dank für eine freundliche und kompetente Beratung am Telefon, für einen blitzschnellen und vor allem blitzsauberen Einbau inklusive Einweisung .
Der Junge war echt klasse.
Es gibt nichts zu klagen, den nächsten Mover wieder mit euch.

Bis dahin
MfG Familie L.

2018-02-19, geschreven door Sjaak D.:
Onderhoudslader

De mover heeft gedurende mijn vakantie goed gewerkt, er zijn geen storingen geweest.
Moet nu af wachten of het dit jaar ook zo is, heb wel vertrouwen hier in.

Mvg,
Sjaak D.

2018-02-19, geschreven door Ralf M.:
Onderhoudslader

Hallo,

gerne gebe ich mein positives Feedback ab.
Ansonsten kann ich sagen:
* Schnelles, umfangreiches und vollständiges Angebot per Mail auf den konkreten Bedarf zugeschnitten.
* Schnelle Reaktion bzw. Beantwortung von Fragen, telefonisch und schriftlich per Mail.
* Kurzfristiger Termin zur Montage vereinbart und pünktliches Erscheinen!
* Professionelle Montage, sehr gute Markenprodukte und schneller fertig als vorgesehen :-)

Fazit: ich kann die Jungs von CaravanMoverShop uneingeschränkt weiterempfehlen.

Vielen Dank und beste Grüße
Ralf M.

2018-02-19, geschreven door Frank I.:
Onderhoudslader

Tolle Idee!

Der CaravanMoverShop ist toll. Gleich die Telefonberatung war kompetent. Der Monteur kam nach kurzer Zeit und hat den Einbau bei mir zu Hause erledigt! So kriegt man zu einem günstigen Preis vollkommen stressfrei einen Mover. Ich kann das nur empfehlen!

Frank Ipsen.

2018-02-19, geschreven door Christian S.:
Onderhoudslader

Hallo liebes Team von CaravanMoverShop,

gerne gebe ich hier meine Erfahrungen weiter.

Ich bin absolut zufrieden mit dem gesamten Ablauf meiner Bestellung. Von der sehr kompetenten und freundlichen Beratung, über den Bestellablauf bis hin zur Montage.

Die Montage fand bei mir leider unter sehr widrigen Wetterbedingungen in meinem Hof statt. Trotzdem ließ sich der freundliche Monteur davon nicht abbringen, den Mover sehr sorgfältig einzubauen und mir anschließend die Einweisung zu geben.
Die Funktion ist einwandfrei und es ist eine hohe Erleichterung unseren Wohnwagen jetzt überall hin zu "movern"

Nochmals vielen Dank und meine uneingeschränkte Empfehlung.
Christian S.

2018-02-19, geschreven door Paul B.:
Onderhoudslader

Goed contact over type mover. Plaatsing van de mover na afspraak zonder verrassingen. Goede indruk.

Plaatsing vond plaats in het naseizoen, daarom nog geen ervaring opgedaan met de mover tijdens vakantie.

Mvg,
Paul B

2018-02-19, geschreven door Julien M.:
Onderhoudslader

Bonjour,

Très bons conseils très clairs. J'ai téléphoné pour poser des questions et vous avez été très sympa.

Je trouve que vous pourriez fournir un schéma de montage ou le partager sur votre site internet. Par exemple, j'ai mis pas mal de temps a comprendre comment monter les plaques de montage.

Au final, je suis très content de mon achat et je recommande aux gens d'acheter sur votre site.

Cordialement,
Julien M.


2018-02-19, geschreven door Veronika und Alfred S.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

unser Mover wurde am 13. Februar 2018 bei uns zuhause montiert. Die Montage wurde perfekt ausgeführt, alle Kabel schön sauber verlegt, die Steuereinheit und die Batterie platzsparend und bedienerfreundlich untergebracht.

Wir hatten die Empfehlung von einem Arbeitskollegen, mit Ihrer sehr guten Beratung während der Messe in Stuttgart hatten Sie uns endgültig überzeugt. Die professionelle Montage hat den sehr guten Gesamteindruck eindrucksvoll bestätigt.

Wir werden den CaravanMoverShop in unserem Bekanntenkreis gerne weiterempfehlen.

Am Tag der Montage war es wirklich sehr kalt. Herr Gerald hat trotzdem bestens gelaunt montiert, Fragen gerne beantwortet und nach Fertigstellung die Bedienung ausführlich erklärt, inklusive Empfehlung für die Behandlung der Batterie.

Wir bedanken uns an dieser Stelle gerne noch einmal recht herzlich bei Herrn Gerald! Echt professionelle Arbeit, wir waren und sind begeistert.

Viele Grüße nach Groningen
Veronika und Alfred S.

2018-02-18, geschreven door Fam. B.:
Onderhoudslader

We zijn zeer tevreden op de manier waarop u ons heeft geholpen. We hadden een nieuwe caravan gekocht waar eigenlijk een nieuwe/andere mover onder geplaatst moest worden. U heeft ons keurig behandeld. Waarvoor dank. We zullen in de toekomst graag van uw diensten gebruik blijven maken.

Fam. B.
Gasselternijveen

2017-11-23, geschreven door Andreas M.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

ich wollte mich auch bei Ihnen ganz herzlich bedanken für die super Abwicklung der Mover Montage an unserem Wohnwagen. Ihr Kollege war sehr freundlich, hat mir alles erklärt, meine Fragen gut und verständlich beantwortet und eine sehr gute Arbeit geleistet! Der Sommer kann also kommen Ich habe Sie auch bereits einem Freund weiterempfohlen.

Vielen Dank und viele Grüße,
Andreas M.

2017-10-01, geschreven door Familie B.:
Onderhoudslader

Guten Tag,wir waren von der telefonischen Beratung bis hin zumMovereinbau vollauf begeistert.Sauberer und kompetenter Einbau,sehr sympatisch und freundlich.Die Einweisung des Movers war top.Das Preis-Leistungsverhältnis stimmt auch.Wir werden Sie auf jeden Fall weiter empfehlen.Jetzt ist die Freude auf unserer Seite. DANKE !!!!! Mit freundlichen Grüßen Familie B.

2017-08-08, geschreven door Joachim K.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Müller,

wir hatten im Vorfeld eine sehr gute telefonische Beratung zu den technischen Möglichkeiten der verschiedenen Mover und Akkus. Wir hatten uns dann für einen Reich-Mover entschieden. Der Monteur kam schnell, und zum Glück hatte er verschiedene Mover mit. Denn der Reich-Mover passte aus technischen Gründen nicht an unseren älteren Fendt. Angebaut wurde dann ein Truma halbautomatischer Mover. Der Anbau erfolgte sehr ordentlich und kompetent. An dieser Stelle muss ich sagen, dass es absolut sinnvoll war, die Montage nicht selbst vorzunehmen, dafür macht man das zu selten und hat nicht die Erfahrungswerte. Inzwischen haben wir schon ein paar kurze Fahren mit dem Wohnwagen gemacht und ich muss sagen, die Mover haben sich absolut gelohnt. Kein Stress mehr auf dem Platz, nasser weicher Rasen ist kein Problem mehr. Auch zu Hause ist es deutlich einfacher, den Wohnwagen zentimetergenau wieder in die Einfahrt zu bugsieren.

Freundliche Grüße von einem zufriedenen Kunden
Joachim K.

2017-07-23, geschreven door Michael W.:
Onderhoudslader

Hallo CaravanMoverShop-Team,

der Kontakt zum CaravanMoverShop war im Frühjahr 2017 auf der Messe in Essen entstanden.

Nach sehr guten Beratungen per E-Mail und Telefon war nach kurzfristiger Terminabsprache im Mai 2017 durch Thorsten van Kooten der EasyDriver 1.8 basic an unserem Wohnwagen montiert worden. Thorsten war pünktlich zum verabredeten Termin erschienen. Der Einbauort der einzelnen Komponenten wurde gemeinsam besprochen. Thorsten war sehr freundlich, kompetent und hatte den Einbau nach knapp 4 Stunden erledigt. Die Einweisung vor der Probefahrt war perfekt.
Auch eine kleine Nacharbeit wurde wenige Tage später durch den ebenfalls sehr freundlichen Michael Kooijman problemlos erledigt.

Zusammenfassend kann ich sagen, dass die Fa. CaravanMoverShop aufgrund ihres guten Preis-Leistungs-Verhältnisses sowie ihrer freundlichen, kompetenten, zügig und sauber arbeitenden Monteure absolut zu empfehlen ist.
Zwischenzeitlich habe ich den Mover bei einem Urlaub eingesetzt: SUPER!

Auf diesem Weg nochmals Danke.

Freundliche Grüße
Michael W.

2017-07-23, geschreven door Christian B.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder,

ich möchte Ihnen Rückmeldung geben. Der Einbau verlief super. Ihr Mitarbeiter war sehr freundlich, nett und kenntnissreich.

Ich danke Ihnen und ihrem Team und wünschen Ihnen eine schöne Zeit.
Viele Grüße
Christian B.

2017-06-26, geschreven door Volker S.:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Damen und Herren,

für die Supermontage des Mover an meinen Caravan möchte ich mich recht herzlich bei Ihnen bedanken. Großes Lob möchte ich Ihrem Monteur aussprechen, der die Montage bei tropischen Bedingungen durchgeführt hat.

Die Vorführung und Einweisung war sehr gut.

Leider hat die ganze Angelegenheit für mich einen kleinen Wermutstropfen. Beim Einräumen des Caravans ist die, vom Monteur, bestätigte Rechnung abhanden gekommen. Auf ihr war die Bareinzahlung vermerkt.

Könnten Sie mir eine Kopie der Rechnung zusenden? Hierfür wäre ich Ihnen sehr dankbar.

Mit freundlichem Gruß

Volker S.

Hallo Herr S.,

Sie konnen einfach die Rechnung herunterladen vom Bestellubersicht, ich habe inzwischen dabei geschrieben dass der Rechnung Bar gezahlt geworden ist. Vielen dank fur Ihr Nachricht und schone Reise mit den neuen Mover.

Bestellubersicht:.....

Falls Sie noch Fragen haben höre ich es gerne.


2017-06-25, geschreven door Dick B.:
Onderhoudslader

L.S.

De aanleiding voor mij om een mover te kopen zijn tweeledig een moderne auto is m.i. niet gemaakt om een caravan mee op de plek te zetten kapot tweemassa vliegwiel en een caravan van ongeveer 1200 kg is niet te duwen.
Op de website had ik al een mover uitgezocht na alle voor en evt nadelen te hebben bekeken.
Toch maar even naar een demonstratiedag gegaan daar de verschillende movers in het echt gezien en samen met een medewerker onder het genot van een kop koffie tot de conclusie gekomen dat ik de juiste mover had uitgezocht.
De uitgekozen mover was op voorraad ik heb hem gelijk meegenomen en onder de caravan gezet wat weinig problemen opleverde.
De mover nu eenmaal tot volle tevredenheid gebruikt.

Zowel over de website voldoende informatie als over de voorlichting ben ik tevreden.

Dick B.

2017-06-22, geschreven door Frank I.:
Onderhoudslader

Tolle Arbeit! Gunstig termingerecht und voellig unkompliziert. Man spart sich einen Tag Urlaub fur das in die Werkstatt fahren. Der Monteur war kompetent schnell und sehr sorgfaltig gearbeitet. Da halt so schnell keine Werkstatt mit.

Beste Grusse
Frank I.

2017-05-22, geschreven door Davy B.:
Onderhoudslader

Na de beslissing om een mover te laten plaatsen gingen we op zoek naar verschillende movers op het internet.
Na een selectie hadden we nog 3 movers over, nu gingen we rondbellen voor info en prijzen!
Ik had al verschillende zaken afgebeld voor info voordat ik contact op nam met caravanmovershop.
Hier namen ze uitgebreid de tijd om alle nodige info te geven over de drie movers die we nog over hadden!
Na deze uitleg bleef er nog maar een over.
Deze hebben we onlangs laten plaatsen en alles is prachtig afgewerkt!!
We kregen achteraf zeer uitgebreide uitleg over de werking van A tot Z.
Hun professionaliteit en kennis van zaken hebben mij ervan overtuigd om hier onze mover te laten plaatsen!!

Met sportieve groeten,
Davy B.

2017-05-06, geschreven door Michael E.:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Damen und Herren vom CaravanMoverShop,

wir möchten uns bei Ihnen recht herzlich für die Lieferung und den Einbau unseres neuen Movers Easydriver 1.8 bedanken.

Nach intensiven Recherchen haben wir uns für Ihr Unternehmen entschieden. Wir bauten dabei hauptsächlich auf Ihre großen langjährigen Erfahrungen und die Zufriedenheit Ihrer Kunden. Ihre telefonische Beratung war sehr gut auf unsere Bedürfnisse zugeschnitten. Ihre Argumente waren sehr aussagekräftig und schlüssig. Die Terminvergabe war innerhalb von einer Woche möglich. Somit wurde unser Mover ganz bequem während unseres Urlaubes auf unserem Campingplatz möglich. Leider hat es den ganzen Tag, ohne Unterbrechung, bei nur 9 Grad, in Strömen geregnet. Der Monteur tat uns richtig leid. Er hat sich davon überhaupt nicht beeindrucken lassen, ja er hat sogar nicht einmal geflucht. In Ruhe arbeitete er ohne jede Hast total exakt. Da wir das Komplettpaket 2 installieren ließen, sprach er sämtliche Installationen genau mit uns ab. Selbst unser Abwasserauslass wurde umgelegt, um den Mover vor dem Rad installieren zu können. Alle Fragen die wir an ihn hatten konnte er umfassend beantworten. Nach über 4 Stunden war dann alles fertig und unser Wohnwagen konnte "alleine" fahren. Der wahre Held des Tages war der Monteur. Bei strömenden Regen und bei 9 Grad arbeitete er, als wenn strahlender Sonnenschein wäre.

Nochmals vielen Dank!

Ihre Familie E.

2017-04-02, geschreven door Familie P.:
Onderhoudslader

Wir sind mit dem Kauf sehr glücklich! So ein guten Service habe ich noch nie
erlebt. Es wurde nachgefragt ob das Produkt für unser vorhaben das richtige
ist um so mögliche Probleme frühzeitig zu erkennen. Als es zum Verschicken
ging, hat der Paketdienst gemeint unsere Adresse ist falsch und wieder wurde
ganz höflich nachgefragt. Alles wurde perfekt und sicher und schnell
abgewickelt. Immer wieder gerne!!!
Ganz liebe Grüße
Familie P.

2017-04-02, geschreven door Judith B.:
Onderhoudslader

Wir sind mit dem Kauf sehr glücklich! So ein guten Service habe ich noch nie
erlebt. Es wurde nachgefragt ob das Produkt für unser vorhaben das richtige
ist um so mögliche Probleme frühzeitig zu erkennen. Als es zum Verschicken
ging, hat der Paketdienst gemeint unsere Adresse ist falsch und wieder wurde
ganz höflich nachgefragt. Alles wurde perfekt und sicher und schnell
abgewickelt. Immer wieder gerne!!!

Ganz liebe Grüße
Familie P.

2017-04-02, geschreven door Bruno B.:
Onderhoudslader

possédant une caravane surbaissée rapido, pas facile de trouver un modèle de mover adapté

après plusieurs échanges par mail avec Mr Gerbrand Hut qui a été très efficace en me conseillant le modèle adéquat

tout cela en une semaine, merci à lui et à toute l'équipe pour la rapidité de la livraison 3 jours après ,

le tout bien emballé et complet .

bravo, je recommanderai votre site aux personnes qui auront besoin d'équipements

salutations à toute l'équipe .
Bruno B.

2017-03-30, geschreven door Bruno B.:
Onderhoudslader

bonjour,

nous avons bien reçu la livraison du mover hier .
félicitations pour vos conseils, éfficacité et rapidité
salutations

possédant une caravane surbaissée rapido, pas facile de trouver un modèle de mover adapté

après plusieurs échanges par mail avec Mr Gerbrand Hut qui a été très efficace en me conseillant le modèle adéquat

tout cela en une semaine, merci à lui et à toute l'équipe pour la rapidité de la livraison 3 jours après ,
le tout bien emballé et complet.

bravo, je recommanderai votre site aux personnes qui auront besoin d'équipements salutations à toute l'équipe. Bruno B

2017-03-27, geschreven door Bruno B.:
Onderhoudslader

bonjour,

nous avons bien reçu la livraison du mover hier .

félicitations pour vos conseils, éfficacité et rapidité

salutations
Bruno B.

2017-03-16, geschreven door Thomas V.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder, heute wurde durch Ihren Techniker "Thorsten" mein bestellter Mover eingebaut. Ich möchte mich auf diesen Weg herzlich bedanken. Super Service, klasse Arbeit, netter Kontakt von Anfang an. Ich werde Ihr Unternehmen und Ihren Service gerne weiter empfehlen. Besten Dank auch an Thorsten. Vielen Dank so macht Caravan Spaß Mit besten Grüßen aus dem Rheinland Thomas V.

2017-02-19, geschreven door Joachim G.:
Onderhoudslader

Am 14.02.2017 wurde an unserem WoWa ein Truma SR2 mit Autark Paket eingebaut.

Von der ersten Kontaktaufnahme bis zur Montage vergingen nur 4 Tage.
Die Beratung und Ausführung war immer freundlich und kompetent.

Ich kann das Caravan Mover Team weiterempfehlen.

Joachim G.

2017-01-27, geschreven door Matthias S.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Mover-Team,

heute wurde der EasyDriver Basic 1.8 komplett Batterie, Ladegerät und Steckdose montiert. Alles mit sehr viel Sorgfalt und sehr hoher Qualität. Hier spreche ich den freundlichen Mechaniker ein großes Lob aus.

Von der Beratung auf der Messe, über die Bestellung im Internet-Shop, der Montage vor Ort bis zur Einweisung war alles tiptop. Vielen Dank.

Ich kann den CaravanMoverShop auf jeden Fall weiterempfehlen.

Grüße Matthias S.

2016-11-30, geschreven door Robert B.:
Onderhoudslader

Hallo,

vielen Dank für den exzellenten Service. Beratung und Installation perfekt und termingetreu. Super kompetenter und freundlicher Servicemann.

Werde dies auch gerne an Camping, Cars und Caravan, Herrn Eckl, weitergeben.

Mit freundlichen Grüßen
Robert B.


2016-11-25, geschreven door Reinhold S.:
Onderhoudslader

Nach der Terminvereinbarung wurde die Montage mit anschließender Einweisung und die nachfolgende Barzahlung problemlos in dem Winterlager meines Wohnwagens abgeleistet.

Nach anfänglicher Skepsis zur Abwicklung des Geschäftes über Internet mit fachlicher Beratung und erforderlicher Fragen durch Profis fühlte ich mich mehr und mehr sicherer, daß es funktionieren wird.

Der Service und das KnowHow sind hervorragend! (Wegen Krankheitsausfällen bei den Monteuren kam mein Monteur sogar direkt aus den Niederlanden angereist...)

Ich kann wegen meiner positiven Erfahrungen den CaravanMoverShop wärmstens weiterempfehlen!!!

2016-11-24, geschreven door Günther H.:
Onderhoudslader

Hallo liebes Team von Caravan Mover Shop,

Ich habe heute meinen neuen Reich easydriver Basic 1.8 Mover
bekommen. Von der telefonischen Beratung bis zur Montage
vor Ort bei mir, bin ich überaus zufrieden.

Es war alles wie vorher am Telefon abgesprochen, kompetent
und professionell.
Sie haben sehr freundliches Fachpersonal, das weiß ich als
langjähriger Verkäufer zu schätzen. Ich hoffe das sich
noch viele Wohnwagenbesitzer an Sie wenden werden, denn
bei Ihnen ist man in guten Händen. Der Vor Ort Service ist
in Preis und Leistung absolut Top.
ich bin froh das ich Ihre Internetseite gefunden habe, und
werde Sie gerne weiter empfehlen.

Viele Grüße
Günther H.

2016-09-26, geschreven door Renate L.:
Onderhoudslader

Lieber Herr Höltermann,

der erste Urlaub mit einem Wohnwagen, der mit einem Mover von Ihnen ausgestattet ist, war ein reines Vergnügen!
Das betrifft sowohl das Aufstellen am Campingplatz, wo durch den Mover eine optimale Aufstellung des Wohnwagens zu erreichen ist, als auch das Einparken zuhause am Abstellplatz.

Vielen Dank!
Renate L.

2016-09-26, geschreven door Robert K.:
Onderhoudslader

Fachmännische Montage bei Ihnen vor der Haustür
Das versprächen wurde voll und ganz gehalten.

Vom Messebesuch bis zum Telefonat war alles zu meiner Zufriedenheit .
Termin wurde pünktlich eingehalten. Der Monteur arbeitet sehr sauber und genau.
Ich wollte zuerst selbst einbauen bin aber froh das ich mich zur Montage von CaravanMoverShop entschlossen habe.

Mit freundlichen Grüßen
Robert K.

2016-09-13, geschreven door Thomas E.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,

auf unserer Suche nach einem geeigneten Mover für unseren Wohnwagen Hobby Excellent 540 Ufe
sind wir schnell auf den caravanmovershop gekommen.
Wir hatten dazu eine Reihe von Fragen per Email gestellt, die sehr schnell und umfassend
beantworten wurden, so dass wir uns für eine Montage durch den caravanovershop entschlossen
haben.
Die Montage erfolgte fachgerecht durch der monteur in werkstatt. Die anschließende
Einweisung war sehr gut und der monteur hat all unserer Fragen rund um das Thema mit großem
Sachverstand und gut verständlich beantwortet.
Wir würden die Installation jederzeit wieder bei caravanmovershop durchführen lassen und können
die Firma gerne empfehlen.

Thomas E.

2016-09-13, geschreven door Heinz-Peter D.:
Onderhoudslader

Guten Tag Herr Mulder,

Ihr " Mann vor Ort " war sehr pünktlich, hat den Einbau nach Absprache
bestens vorgenommen - alles sauber und sehr gut instruiert.
Wir hatten uns im übrigen bereits auf dem CaravanSalon in Düsseldorf
diesen Monat an Ihrem Stand unterhalten !

Ich kann sie nur empfehlen.
freundlichen Gruß aus Mönchengladbach

Heinz-Peter D

2016-09-07, geschreven door Joachim S.:
Onderhoudslader

Gestern wurde der Mover (Reich Basic 1.8) bei uns zuhause eingebaut nachdem wir auf der Messe und am Telefon sehr gut beraten wurden.
Der Einbau war sehr sorgfaeltig und sauber und die Einweisung ausfuehrlich.
Gute Arbeit und nette Mitarbeiter!

Viele Gruesse,
Joachim S.

2016-09-05, geschreven door Ralf B.:
Onderhoudslader

Besten,

Dank nochmal für die freundliche, schnelle und fachlich sehr gute Vor-Ort-Montage des Movers.
Auch die ausführlichen Erläuterungen zur Batterie und zum Abstand des Movers haben sehr geholfen.
Sollte nochmal ein Problem auftauchen, werden wir nur noch Sie kontaktieren.

Mit freundlichen Grüssen
Ralf B.

2016-09-03, geschreven door Frits P.:
Onderhoudslader

Wij hebben een bezoek gebracht aan Movershop Hoogkerk.
Door Dhr Hut werden wij bijzonder goed ontvangen en een zeer deskundig advies gekregen van de voor en nadelen van de diverse merken movers.
Wij kregen een duidelijke offerte mee naar huis.

Na deze offerte nogmaals te hebben bestudeerd besloten we tot aanschaf van een mover even gebeld, afspraak gemaakt en 1 dag later was hij gemonteerd heel netjes en verzorgd werkelijk top het functioneert werkelijk 100%

Het enige puntje van kritiek vind ik de prijs van een verbinding van de boordaccu naar de caravan verlichting € 150.00 dit is stevig, en dat ik geen credit hebt ontvangen omdat een 230 stopcontact bij de acculader al aanwezig was.

Verder ben ik meer dan tevreden over movershop ik ik beveel jullie zeker bij andere caravan bezitters aan.

Met vriendelijke groet,
Frits P.

2016-09-03, geschreven door Theo van D.:
Onderhoudslader

Dank voor de aanmelding bij ACSI en de service in het algemeen.

Theo van D.

2016-08-25, geschreven door Elisabeth M.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,
herzlichen Dank fuer den schnellen und perfekten Einbau des Movers.
Wir waren sehr erstaunt als wir bereits am Tag der Bestellung (SONNTAGS) eine Terminanfrage bzgl. des Einbaus erhalten haben. Unglaublich schnell! Einfach toll. Ihr Mitarbeiter war sehr puenktlich zuverlaessig hat sich von unserer kleinen Tochter nicht aus der Ruhe bringen lassen und einwandfrei gearbeitet. So sauber hat noch kein Monteur Handwerker bei uns seinen Arbeitsplatz verlassen. Einweisung war super und nach einem Testlauf koennen wir nur sagen: Die beste Anschaffung fuer unseren Wohnwagen!

Jederzeit und nehmen wir sie wieder gerne in Anspruch!!

Herzlichen Dank
Liebe Gruesse
Elisabeth M.


2016-08-22, geschreven door Thieu G.:
Onderhoudslader

vriendelijke vakkundige monteur aan huis niets op aan te merken hij heeft wel een compliment verdiend gr. m. g.

2016-08-21, geschreven door Joannes S.:
Onderhoudslader

Afgelopen week een Reich Basic 1.8 laten monteren op mijn Eriba Triton
door Thorsten van de vestiging Lelystad. Gewoon bij mij voor de deur.
Eerst had ik twee andere dealers benaderd, maar daar werd ik niet vrolijk
van. Die wisten werkelijk weinig of niets van de montage van een mover op
een Eriba. "U moet eerst maar even langskomen, dan kunnen we even kijken
wat voor frame uw Eriba heeft. Misschien moet er wel een speciale plaat
onder". O, ja, pas over een maand hebben we pas tijd voor u.
De CaravanMoverShop wist per telefoon direct wat voor speciale
plaat/profiel nodig was. Ook werd geinformeerd of er een uitklapbaar
trapje aan de caravan zat (in verband met plaatsing voor of achter het
wiel). En vloerverwarming i.v.m. de boorgaten. Wel een trapje, geen
vloerverwarming. En ze konden een week later al aan de gang.
Prima op tijd kwam Thorsten aangereden. Hij was erg enthousiast en begon
meteen alles uit te leggen over hoe de montage te werk ging. Na twee
uurtjes zat de mover er onder en was werkelijk alles netjes en opgeruimd.
Daarna kregen we een uitgebreide toelichting en een 'proefrit'.
Het was een geweldige ervaring: zoveel deskundigheid en enthousiasme komt
je echt zelden tegen. Absolute top (en ik ben een kritische consument).

Joannes

2016-08-07, geschreven door Klaus N.:
Onderhoudslader

Ich war sehr zufrieden mit dem Einbauservice. Hat pünktlich und gut geklappt.

Klaus N.

2016-08-07, geschreven door Dieter B.:
Onderhoudslader

Hallo liebes MoverShopTeam!

"Ich kann den Caravan Mover Shop nur uneingeschränkt empfehlen, und dass aus mehreren Gründen:

Zunächst einmal war ich "Mover-Laie" und hatte keine Ahnung was es so gibt und was man alles zum Motor dazukaufen muss, damit es "moved". Hier ist die homepage vom Movershop wirklich sehr informativ und gibt zu allen Fragen Auskunft. Auch ist die Preiszusammensetzung im Vergleich zu anderen Anbietern sehr transparent. Auch die telefonische Beratung darüber, ob das von mir ausgesuchte Produkt "Rich Easy Drive 1.8" zu meinem älteren LMC Wohnwagen passt, war sehr kompetent und freundlich (es wurde mir zu der 55 Ah Batterie geraten). Die Bestellung wurde gleich telefonisch entgegengenommen und sodann per Mail bestätigt. Der Einbau vor Ort erfolgte dann zum vereinbarten Termin pünktlich und durch einen sehr frendlichen und außerordentlich kompetenten Monteur (man merkte ihm seine große Erfahrung im Movereinbau an (> 200 Stück im Jahr!). Gemeinsam legten wir den optimalen Einbauort im Wohnwagen fest und in knapp 3 Stunden war alles fertig und alle Einbauspuren (Dreck) im Wohnwagen wieder vom Monteur beseitigt."

Mit freundlichen Grüße
Dieter B.

2016-08-03, geschreven door Mario P.:
Onderhoudslader

Hallo Caravanmovershop-Team,

In der vergangenen Woche wurde von Ihrem Unternehmen ein Mover Typ Reich Basic 1.8 an unserem Caravan LMC 490 K montiert. Zusammengefasst: Wir sind rundum zufrieden! Bereits die Kontaktaufnahme per Mail war sehr freundlich und informativ. Schnelle Antworten, kompetente Inhalte. Die Terminvereinbarung zur Montage bei uns zu Hause klappte prompt. Am Tag des Einbaus kam Ihr Monteur Thomas van Kooten pünktlich zum vereinbarten Termin. Er war sehr freundlich und absolut kompetent, super Arbeitsqualität. Ein Extralob für Ihren Mitarbeiter! Er nahm sich nach den Einbau Zeit für eine ausführliche Erklärung und Einweisung, alle Fragen konnten besprochen werden.
Wir sind sehr froh, uns für Caravanmovershop entschieden zu haben und können Ihr Unternehmen uneingeschränkt weiterempfehlen!

Viele Grüße aus Koblenz,
Mario P.

2016-08-01, geschreven door Henk H.:
Onderhoudslader

Beste lezer,

Vlak voor onze vakantie hebben wij in juni een mover door de CaravanMoverShop laten monteren.
In één woord GEWELDIG.
Natuurlijk vooraf op internet info gezocht en de site van CMS is toch wel de meest complete, overzichtelijke en uitgebreide die ik heb gevonden.
Bezoek gebracht aan de shop in Hoogkerk en daar uiterst vriendelijk ontvangen en een uitgebreide toelichting en demonstratie van diverse movers en systemen gekregen.
Vervolgens een goed advies voor onze situatie en caravan gekregen.
Afspraak voor thuismontage is snel gemaakt en geheel volgens afspraak en punctueel is de mover geplaatst met vervolgens proefrijden op en af de oprit naast ons huis. Bij het plaatsen van de accu etc. goed meegedacht om daarbij de bestaande kastruimte zoveel mogelijk te behouden!
Daarna hebben we nog twee situaties gehad waarbij ik dacht dat de mover daarvan de oorzaak was; dit bleek niet het geval te zijn maar hadden een andere oorzaak door eigen (stomme) onoplettendheid.
In beide gevallen wederom vriendelijk en behulpzaam advies en ondersteuning door de CMS. Nog bedankt mannen!
De mover (Reich) bevalt uitstekend; simpel te bedienen (op en af de banden) en te sturen.
Voor de mannen van de MoverShopShop niets dan lof!
Wij zijn er geweldig blij mee en willen dan ook de CaravanMoverShop graag aan een ieder aanbevelen die een mover zoekt!!
Henk H.

2016-07-31, geschreven door Gerald A.:
Onderhoudslader

Beste,

Onlangs heb ik een mover (de Reich 1.8 basic) laten monteren op onze HomeCar.
Na eerst zowel telefonisch als per mail goed geadviseerd te zijn, hebben wij besloten om voor de caravanmovershop te kiezen.
Binnen twee weken kon de mover al geplaatst worden onder de caravan en dat getuigt van een snelle service.
Na het brengen van de caravan (aan het einde van de middag) werd er goed meegedacht over het plaatsen van de accu en lader.
De volgende dag,voor 12.00 uur, werden we al gebeld dat de mover geplaatst was.
Bij het ophalen van de caravan werd alles zeer duidelijk uitgelegd en werd overal rustig de tijd voor genomen.
Als ik een advies zou mogen geven, ga dan voor de specialisten van Caravanmovershop.

Gerbrand, Wij zijn er superblij mee en gaan met een gerust hart op vakantie!
Bedankt voor de snelle service

Met vriendelijke groet,
Gerald A.

2016-07-25, geschreven door Hans S.:
Onderhoudslader

Geachte,

Op 21 juli jl. werd onder mijn caravan een mover gemonteerd door een monteur van CaravanMoverShop, bij mij thuis.De monteur was ruim voor de afgesproken tijd ter plaatse en ging eerst de montage punten bekijken. Aangezien wij een Eriba Living Pulse hebben met een afwijkend chassis bekeek hij goed welke montage plaat er onder moest. De mover kon zowel voor de wielen als achter de wielen gemonteerd wordend, maar de monteur adviseerde in verband met opspattend water dat de voorkant een betere optie was. Na een aantal uren werk was de mover gemonteerd. Het werk is zeer netjes afgeleverd. De werking is mij goed uitgelegd. Ik ben zeer te vreden.

Hans S.


2016-07-17, geschreven door H.W. H.:
Onderhoudslader

Guten Tag.
Hier kommt meine Beurteilung zum Moverkauf:

Auswahl und Beratung: sehr informativ und gut.
Kaufabwiicklung: problemlos und zügig.
Lieferung: kurzfristig und pünktlich.
Vor Ort Montage:termingerecht, zügig, sehr sachkundig, sauber, empfehlenswert.
Ein besonderes Lob für Herrn Kooijman, sehr kompetent und freundlich.
Ins gesamt habe ich eine gute Wahl getroffen.

Danke und freundliche Grüße, H.W. H.

2016-07-07, geschreven door patric m.:
Onderhoudslader

So, die erste Reise mit Mover ist leider schon wieder vorbei. Der Mover hat auf tiefem Schotter/Kies Super funktioniert. Rangieren ging mühelos ohne Schweiß zu vergießen :-)). Nochmals vielen Dank für Ihre gute Beratung und die Problemlose Bestellung und Montage.

2016-07-03, geschreven door John H.:
Onderhoudslader

Dag,

Ik heb de Reich 1.8 laten monteren onder mijn Hobby 400 SFE uit 2014. Het was lang de vraag of de mover voor de wielen gemonteerd kon worden maar gelukkig kon het (anders had mijn reservewiel los in de auto gemoeten en nu kan die achter de as onder de caravan blijven. De montage is prima verlopen en bovendien erg netjes. Ik ben er tevreden mee!

Met vriendelijke groet,

John Huizinga

2016-06-30, geschreven door Jean L.:
Onderhoudslader

Geachte,

Ik heb het product gisteren geplaatst.

Ik ben er om 11.00 uur aan begonnen en om 17.00 uur was hij volledig gebruiksklaar.

Dan ben ik begonnen om wat te testen en ik ben meer dan tevreden over het resultaat.

Als hij het nu nog zo goed doet op verlof ben ik een gelukkig man.

J.

2016-06-27, geschreven door Fred S.:
Onderhoudslader

Guten Tag Herr Mulder

Ihr Mitarbeiter Herr Thorsten van Kooten hat den Reich easydriver 1,8 zu
meiner vollsten Zufriedenheit montiert. "Vielen Dank".
Zum Einbau kam Herr Thorsten van Kooten puenktlich zum vereinbarten
Termin.
Nach einem kurzen Gespräch zum Einbau der Batterie und des gesamten
Ablaufs.
Der Einau des Mover. Batterie und der Elektronik wurde sauber und gut von
Herrn Thorsten van Kooten ausgefuehrt.
Den Mover haben wir nun inzwischen ausgiebig getestet und sind mit
Ausführung und Funktion sehr zufrieden!
Auch der Reich MPP mit seinem Leichtgewicht ( 2 kg ) erfüllt voll seine
Aufgaben.
Den wer nach 15 Min. seinen Caravan nicht an Ort und stelle hat, der
sollte auf Handbetrieb umstellen.

Ich kann Sie und Ihr Unternehmen mit gutem Gewissen weiter empfehlen.
Mfg. Fred S.

2016-06-26, geschreven door Stefan L.:
Onderhoudslader

Sehr geehrtes Caravan Mover Team

herzlichen Dank fuer die schnelle und
sehr saubere Montage meines Movers.
5 Sterne.
Nochmals vielen vielen Dank
man kann Euch nur weiterempfehlen.

Mit freundlichen Gruessen
Stefan L.

2016-06-21, geschreven door Ruth & Norbert B.:
Onderhoudslader

Hallo Moverteam.

Wir waren am 16-06-2016 in Lelystad und haben uns einen Mover der Fa. Reich easy driver basic 1,8 einbauen lassen Obwohl wir
verspätet zum Termin kamen, empfing uns Gerald freundlich mit einem Kaffee. Der Einbau überschritt seine normale Arbeitszeit
( 17:00 Uhr ). Nach dem Einbau bekamen wir noch eine gründliche Unterweisung und verabschiedeten uns gegen 19:30 Uhr von Gerald
Vielen, vielen Dank Gerald, denn das ist keine Selbstverständlichkeit.

Liebe Grüße
Ruth & Norbert B.

2016-06-16, geschreven door Jean P.:
Onderhoudslader

Jorg,

Montage is gedaan, fijne medewerker.
Mover ziet er keurig uit.
Dank voor de service

Jean P.

2016-06-15, geschreven door Wim H.:
Onderhoudslader

Vorige week ben ik in de vestiging Hoogkerk geweest om informatie in te winnen over een Caravan Mover. Mijn vrouw en ik gaan vanaf nu buiten het seizoen op vakantie en hebben een grote Caravan. Het wordt steeds moeilijker om dat ding te verplaatsen.
Uitgebreid informatie gehad en samen met de filiaalleider (Gerbrand Hut) zijn we tot een keus gekomen welke het beste was voor mijn caravan in combinatie met mijn portemonnee.
Vandaag 15 6 2015 is e.e.a. er onder en erin gezet. netjes afgewerkt. Vakwerk.
Vriendelijke en zeer nette mensen. De broer van de filiaalleider (Wietse) heeft e.e.a. gemonteerd.
Uitgebreide uitleg gekregen en ik ben als een tevreden man naar huis gereden alwaar ik mijn Caravan met de mover op de oprit heb gemanoeuvreerd.
Leuk speelgoed hoor!!!
Ik hoop dat mijn indruk in de toekomst net zo blijft als mijn indruk nu.
Toppie. Compliment voor de mensen in Hoogkerk.
Aanbevelenswaardig

Vriendelijke groet
Wim H.

2016-06-14, geschreven door Harry vd B.:
Onderhoudslader

Hallo CaravanMovershop,

Afgelopen vrijdag is de Reich Easydriver basic 1.8 bij mij thuis gemonteerd.
In Lelystad kregen wij tijdens de opendag een goed en duidelijk uitleg aangaande de keuze.
De afspraak om thuis te monteren was dan ook zo gemaakt.
Het monteren ging heel vlot en ziet er netjes uit, alles ging in overleg.
Toen alles gemonteerd was, kregen wij nog een demo en uitleg hoe alles werkt.
Mijn ervaring met dit bedrijf is dan ook prima, klantvriendelijk en levert kwaliteit werk af.

Mvg,
Harry vd B.

2016-05-28, geschreven door Bert V.:
Onderhoudslader

Over service gesproken dat zit wel goed bij Caravanmovershop.
Door een aanpassing van mijn caravan lagen de kabels naar de mover op de verkeerde plek, maar na een telefoontje kon ik de volgende dag al terecht in Lelystad.
Daar is het direct aangepast zonder enig probleem een opmerking van hun was we maken ook even de oude gaatjes van de klemmen weer netjes dicht.
Na ongeveer 2 uur kon ik alweer naar huis klus geklaard en dat voor service ook na een jaar dus.

Met vriendelijke groet,
Bert V. uit Dronten

2016-05-28, geschreven door H.G.T.:
Onderhoudslader

Ich moechte mich auf diesem Weg noch einmal bedanken fuer die Top Arbeit ihres Monteurs bei mir vor Ort. Sauber professionell und freundlich. So etwas findet man heute selten.
Wir sind super zufrieden und werden Sie aufs waermste weiterempfehlen.
Viele gruesse in die Niederlande.

H.G.T.

2016-05-23, geschreven door Patric M.:
Onderhoudslader

Hallo liebes MoverTeam,

heute war es so weit der Bestellte Reich easydriver basic 1.8 wurde geliefert und vor Ort montiert. Der Monteur Hr. Hut hat mit grosser Routine sauber schnell und sehr ordentlich gearbeitet. Einweisung und ein paar Tips zum Gebrauch des Movers und schon konnte ich loslegen. Alle Info s Absprachen wurden per Mail gemacht und wie Vereinbart eingehalten. Werde Euch weiterempfehlen :-))
@ in 4 Wochen gehts in den Urlaub danach gibt es noch einen kleinen Kommentar.

Mit freundlichen Gruessen,
Patric M.

2016-05-17, geschreven door Inge van Z:
Onderhoudslader

Hallo,

Even een update.

Jaar geleden bij jullie een mover laten monteren.
Na een seizoen in gebruik, erg tevreden, waardoor we steeds gemakkelijk en
vaker voor korte perioden de caravan gebruiken.
Na een winter in de stalling nog steeds naar volle tevredenheid.
Een aanrader!

LG uit Oostenrijk Inge van Z.

2016-05-14, geschreven door Helmut F.:
Onderhoudslader

Sehr geehrtes Team von CaravanMovers,

Die Montage erfolgte wie besprochen termingerecht und zu vollster Zufriedenheit bei mir zu Hause. Ich jetzt das erste Mal im Urlaub und kam mit dem Movi 1.8 ausgezeichnet zurecht. Es war mir eine große Hilfe beim einparken und ankuppeln an den PKW. Ich bin schließlich nicht mehr der jüngste und so bin ich über diese Erleichterung sehr zufrieden. Ein besonderes Lob möchte ich dem Monteur aus Wiener Neustadt für seine saubere und professionelle Arbeitsweise aussprechen.
Vielen Dank - ihr zufriedener Kunde Hr. Helmut F. aus Tirol

2016-05-12, geschreven door Thomas G.:
Onderhoudslader

Hallo,
ich war sehr zufrieden mit der Beratung und habe mich wegen dieser auch kurzfristig für den CaravanMoverShop entschieden.
Der Einbau war sehr professionell und zeitnah.
Alles hat geklappt und wurde ordentlich erklärt.
Ich bin zufrieden und habe den CaravanMoverShop auch schon weiter empfohlen.

Mit freundlichen Grüßen

Thomas G.

2016-05-09, geschreven door R. B.:
Onderhoudslader

Wij zijn zeer tevreden over het inbouwen van de mover.
En de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Groeten R. B.

2016-05-08, geschreven door Peter van der S.:
Onderhoudslader

Hallo Caravanmovershop medewerkers,

Ik heb onlangs een mover laten monteren in Zwijndrecht.
Het gaat om een Reich Easydriver Basic 1.8
Alles naar wens gemonteerd en ik ben uitermate tevreden naar de behandeling en de montage.
Inmiddels de mover al een paar keer gebruikt. TOP !!!!
Ik raad iedereen aan die een mover wil aanschaffen naar Caravanmovershop te gaan.

Mvrg. Peter van der S.


2016-05-02, geschreven door Cor P.:
Onderhoudslader

Beste CaravanMoverShop Team.

Ik ben zeer tevreden over het plaatsen van de Reich Easydriver 1.8, onder onze Caravan.

De afspraak gemaakt om dit thuis te laten doen, Monteur keurig op tijd, en 3 uur later was mover met alle toebehoren geplaatst.

Zeer goede uitleg hoe alles werkt. Monteur kwam uit Zwijndrecht, ben z,n naam even kwijt, maar hij krijgt van mij een dikke 10.

Vriendelijke groet.

Cor P.
IJmuiden


2016-05-02, geschreven door Klaas en Coby van der W.:
Onderhoudslader

Heren van de Caravan MoverShop,

Wij kunnen alleen maar tevreden zijn met de wijze waarop we zijn behandeld in Zwijndrecht en zeker op de
manier hoe wij zijn geïnformeerd over de diverse types en fabricaten movers. Ook de keurige wijze van installeren
mag niet onbenoemd blijven, er is overal aan gedacht.

Echter pas op vakantie zal blijken hoe de geïnstalleerde mover installatie zich zal houden, wij zijn nl. caravan trekkers die veel van locatie wisselen.

Klaas en Coby van der W.2016-04-24, geschreven door Eckhard P.:
Onderhoudslader

Hallo liebes Mover-Shop Team,

ich habe einen Reich Mover easy Driver bei Ihnen bestellt.

Bevor der Mover an mich verschickt wurde, bin ich mehrere Male von ihrem Team kontaktiert worden, um einige technische Details, zu klären.

Dies haben ich so noch nie erlebt und bin hochzufrieden und dankbar dafür. Hier sind richtige Spezialisten am Werk. Superservice. Als alles geklärt war ist mein Mover direkt versendet worden und am nächsten Tag war er schon bei mir. Besten Dank nochmal an das Team.

Der Mover ist schon montiert und alles klappt prima. Auch die mitgelieferten Kleinteile waren in ausreichender Menge vorhanden.

Ich wünsche dem Mover-Shop Team weiterhin viel Erfolg. Weiter so.

Gruß Eckhard P.2016-04-14, geschreven door Peter W.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Höltermann !

Da ich auf der Homepage (Caravanmovershop) leider nicht weiß wie man in das Gästebuch schreiben kann, will ich gerne auf diesen Weg Danke sagen !

Termin und Komunikation war einfach fantastisch ,der Einbau und die sehr gute Fachliche Auskunft war perfekt !

Freue mich sehr das ich bei Ihnen meinen Mover einbauen habe lassen !

Sie und ihre Frau seid ein super Team !

Liebe Grüße !
Peter W.

2016-04-04, geschreven door R.H.:
Onderhoudslader

HalloWir sind von der Abwicklung der Bestellung und Montage begeistert .

Kontaktaufnahme erfolgte per E-Mail einige Meldungen hin und her und wir hatten unseren Mover gefunden.

Es wurde ein manueller Mover von Reich 1.8 mit dem Elektrosatz 2 ( 55 Ah u. Cteck Ladegerät )

Der Montagetermin vor Ort bei uns Zuhause wurde abgesprochen . Der Montour Herr M.Koopnan kam pünklich

wir besprachen die Montage des Movers und den Standort der Batterie dann wurde dieserer montiert anschließend

gab es eine ordentliche Einweisung. Die Arbeiten wurden mit Besprechung und Einweisung in ca. 4 Std. zu voller Zufriedenheit

erledigt !!!!!!!!!!! Wir werden diese Firma CaravaMoverShop auf unseren Reisen immer weiter empfehlenMFG R.H.

2016-03-22, geschreven door Clemens P.:
Onderhoudslader

Hallo Caravanmover-Team,

ein großes Lob für die gute und saubere Arbeit. Besser geht es nicht. Pünktlich und schnell mit einer sehr guten Beratung und einem sehr freundlichen Monteur. Danke.

Den Caravanmover-Shop kann ich nur empfehlen.

Mit freundlichen Grüßen
Clemens P.


2016-03-22, geschreven door Clemens P.:
Onderhoudslader

Hallo Caravanmover-Team,

ein großes Lob für die gute und saubere Arbeit. Besser geht es nicht. Pünktlich und schnell mit einer sehr guten Beratung und einem sehr freundlichen Monteur. Danke.

Den Caravanmover-Shop kann ich nur empfehlen.

Mit freundlichen Grüßen
Clemens P.


2016-03-22, geschreven door Clemens P.:
Onderhoudslader

Hallo Caravanmover-Team,

ein großes Lob für die gute und saubere Arbeit. Besser geht es nicht. Pünktlich und schnell mit einer sehr guten Beratung und einem sehr freundlichen Monteur. Danke.

Den Caravanmover-Shop kann ich nur empfehlen.

Mit freundlichen Grüßen
Clemens P.


2016-03-16, geschreven door Martina G.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Hut,wir sind total happy. Vielen, vielen Dank nochmal für Ihr tolles Engagement und die kurzfristige Organisation eines Termins für die Montage.Hier auch nochmal ein herzliches Dankeschön an der monteur, der uns den Mover fachmännisch eingebaut, erklärt und demonstriert hat, einfach nur klasse! Ein dickes Lob!Ebenfalls einen sehr sehr netten Empfang und Versorgung, trotz später Anreise, hatten wir bei unserer Übernachtung auf dem Camping Riedsee (sehr gepflegte Anlage).Den Mover konnten wir dann natürlich auch gleich am Wochenende noch testen, denn der nächste Campingplatz hatte schon die erste Herausforderung, ein Stellplatz mit leichter Hanglage und dazu noch im Kies. Tja, was sollen wir sagen, das Manövrieren war ein Kinderspiel. Die Campingnachbarn waren ebenfalls begeistert und wir konnten Ihre Firma nur wärmstens empfehlen.Wir freuen uns schon auf die nächste Tour, denn jetzt ist kein Stellplatz mehr ein Problem.Viele Grüße aus dem Saarland

Familie G.2016-03-09, geschreven door Herbert und Doris W.:
Onderhoudslader

Auf dem Caravansalon in Düsseldorf wurden wir an Ihrem Messestand schon umfassend und kompetent über Ihre Produkte informiert. Daraufhin haben wir uns für Ihre Firma entschieden.
Trotz sehr schlechter Wetterbedingungen montierte Ihr Mitarbeiter den Mover unter unseren Wohnwagen. Zuvor wurde gemeinsam ein passender Platz für die Installation der Elektrik besprochen.
Er hat dann unmittelbar mit der Installation der Mechanik und der Elektrik begonnen. Innerhalb weniger Stunden war der Mover montiert und betriebsbereit. Er hat sehr sauber gearbeitet und den Wohnwagen sauber hinterlassen.
Über die Inbetriebnahme und Bedienung wurden wir vom Monteur eingewiesen und umfassend informiert. Aufkommende Fragen unsererseits wurden kompetent und freundlich beantwortet.
Wenn wir den gesamten Auftrag bewerten, war es eine runde Sache, die wir gerne weiterempfehlen.
Vielen Dank
Herbert und Doris W.

2016-03-08, geschreven door André B.:
Onderhoudslader

Mover funktioniert Danke schön....Habe ihn heute erst getestet....Gute und Saubere Arbeit hat ihr Monteur abgeliefert....Gerne wieder....Top...

2016-03-02, geschreven door K.-D. M.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder,

ich bedanke mich herzlich für die gute Beratung, Lieferung und Montage des kommpletten Movers.

Es hat alles toll geklappt, sehr gute Beratung sowie professioneller Einbau.
Der Monteur ein echter Profi, sehr freundlich. Wir sind sehr zufrieden und empfehlen CaravanMoverShop gerne weiter.

Jetzt freuen wir uns auf den nächsten Urlaub, mit unseren neuen Mover.Mit besten Grüßen aus BerlinK.-D. M.

2016-02-23, geschreven door H. H.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder

Vielen Dank für die freundliche Beratung.

Zwischen Kauf und Montage vor Ort war alles in einer Woche geschehen.

Der Monteur war sehr freundlich und die Montage wurde zur vollsten Zufriedenheit ausgeführt.

Ich kann diese Firma nur weiterempfehlen.Mit freundlichen GrüßenH.H.

2016-01-03, geschreven door Joachim W.:
Onderhoudslader

Herzlichen dank für die extrem schnelle und kompetente Montage unseres Mover.Die Termineinhaltung und die Freundlichkeit von Hr. Höltermann waren schon Extraklasse.Sehr empfehlenswert.

MfG

W.

2015-10-18, geschreven door Eduard P.:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Geschäftsleitung!

Für praktische Erfahrungen ist es noch zu früh da wir noch nicht die Gelegenheit zum probieren hatten. Von der Kontaktaufnahme bis zur Montage, inklusive Betreuung und Abrechnung war alles perfekt. Freuen uns schon den Mover in der Praxis einsetzen zu können.

Mit freundlichen Grüßen

Eduard P.


2015-05-18, geschreven door Erik:
Onderhoudslader

Goedemorgen mannen vd movershop Hoogekerk.

Ik heb bij jullie een mover laten plaatsen.

Kan maar 1 ding zeggen super service en zeer nette inbouw.

Wij zijn zeer te spreken over jullie bedrijf .

Vooral zo door gaan .

Groet Erik.

2015-05-18, geschreven door M. H.:
Onderhoudslader

Sehr geehrte Damen und Herren,

vielen Dank für die gute Beratung und die schnelle Lieferung des Movers von der Fa Reich.

Montage und Inbetriebnahme hat problemlos funktioniert.

best Regards


M. H.

2015-05-17, geschreven door fam K.:
Onderhoudslader

Beste mensen,

zojuist terug van de hemelvaart vakantie. Voor de eerste keer met de mover. Deze voldoet geheel aan onze verwachtingen. Bedankt voor het goede advies en de prima montage.


Gr fam K.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

2015-05-17, geschreven door G.J. de B.:
Onderhoudslader

Beste medewerkers caravan movershop.

Onlangs me telefonisch laten informeren over een goeie mover voor onze caravan. Een afspraak gemaakt voor de volgende week monteren aan huis.

Door omstandigheden van de monteur kon hij eerder komen dan de afspraak was we werden eerst gebeld dat het ons ook paste dat hij eerder kwam. Natuurlijk was dat ook goed.

Bij ons aangekomen ontmoete ik de zeer vriendelijke monteur Wietse. Na de uitleg en plan van aanpak eerst koffie. Na de koffie is hij begonnen met de montage en 3 uur later reed de caravan op de oprit met mover aandrijving. Daarna kwam het zwakke neuswiel ter sprake ook deze lag nieuw in de volledig ingerichte onderdelen bus. Deze is ook nog even vervangen.

Al met al een zeer plezierige ervaring met de caravanmovershop !

Bedankt!

Echt een aanrader voor iedereen die nog een mover wil laten plaatsen !


2015-05-07, geschreven door Lg aus Lehre :
Onderhoudslader

Hallo,
Ich wollte mich fuer alles recht herzlich bedanken.
Ich bin mit dem Einbau und der Freundlichkeit des Monteurs sehr zufrieden. Dickes Lob an euch. Macht weiter so.

Lg aus Lehre


2015-05-02, geschreven door R. U.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Dr. Mulder,

Wir haben gestern die mover von reich easydriver basic 1.8. Verbaut.
Wir könnten sie wie besprochen vor den Reifen montieren und sind super zufrieden!

Vielen dank an Sie und ihr Team für den tollen Service und sehr schnellen Ablauf. Im komplettset war alles enthalten und super vorbereitet.

Wir haben am Freitag den Rechnungsbetrag überwiesen und bereits Dienstag darauf die Ware gehabt!!! Das hat uns sehr überrascht, teilweise sind Briefe länger unterwegs als ihre mover.
Wir sind super zufrieden mit ihren online shop und werden Sie weiterempfehlen!

Bitte weiter so!

Danke und sonnige Campergrüsse!

R. Uhlemann

2015-04-30, geschreven door lothar k.:
Onderhoudslader

Danke gute Arbeit geleistet werde euch weiter entfehlen

Gruss

lothar k.
zarrentin


2015-04-15, geschreven door Klaus S.:
Onderhoudslader

Hallo Herr Mulder,
bin eben nach Hause gekommen und alle Mover-Pakete waren vollzählig da.
Vielen Dank für die kompetente Beratung, die prompte Lieferung und den netten Kontakt mit Ihnen. Ich hoffe der Einbau geht genauso unkompliziert.

Mfg
Klaus S.

Ja, gerne der Anleitung sehr genau folgen!

2015-03-26, geschreven door Heinz B.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Hr. Mulder

Ich möchte mich an dieser Stelle noch einmal ganz herzlich für den Super Service bedanken. Von der Terminabwicklung über die Beratung bis zur Montage hat alles einwandfrei und reibungslos geklappt. Ich bin sehr zufrieden und das Einparken zu Hause in die Garage mit dem neuen Reich EasyDriver war eine wahre Freude. Ich kann den Caravan Mover Shop nur empfehlen. Das Preis- / Leistungsverhälnis ist hervorragend. Die Montage und Beratung durch der monteur war sehr freundlich und kompetent. Alle Arbeiten wurden sehr sauber ausgeführt. Kurz gesagt ich bin rundum zufrieden mit meinem neuen Mover.


Beste Grüsse aus der Schweiz


Heinz B.

2015-02-22, geschreven door Udo T.:
Onderhoudslader

Sehr geehrter Herr Mulder,

ich moechte mich auf diesem Wege ganz herzlich bei Ihnen und Ihrem gesamten Team fuer den Vororteinbau unseres neuen Reich EasyDriver Basic 1.8 Movers durch das team vom Caravan Mover Shop bedanken.
Der monteur machte auf die Schnelle noch einen kurzfristigen Vor Ort Montagetermin moeglich und leistet zeitnah eine tolle und vor allem sehr praezise und ordentliche Arbeit.

Gute Handwerker wie beim CaravanMoverShop sind heutzutage eher Mangelware und es ist schoen zu sehen dass auch noch anders geht.

Als Kunde ist mir ein sauberer und gewissenhafter Einbau fuer ein paar Euro mehr lieber, als ein "Husch-Husch " Einbau zum vermeintlichen Schnaeppchenpreis.

Ich werde Sie jederzeit weiterempfehlen.

Vielen Dank nochmals und mit freundlichen Gruessen,

Udo T.

2009-11-05, geschreven door Jack M.:
Onderhoudslader

Beste Jorg,

Woensdag alles in goede staat ontvangen.

Hartelijk dank voor de goede en snelle service !!!!

Groetjes,

Jack

Bestel informatie


 • Bestellen? Klik op de knop bestellen.
 • Alle prijzen zijn inclusief btw.
 • Wij verzenden onze producten in Nederland met PostNL.
 • Wij verzenden uw bestelling vanaf 79 euro zonder transportkosten!
 • U kunt de producten ook afhalen in NL-Groningen, NL-Lelystad, NL-Serooskerke, DE-Huefingen en ES-Málaga.
 • Klik hier voor meer informatie over bestellen, afhalen en thuisbezorgen.


Prijs en Bestellen


Onze prijs: € 1449.00
order

Artikelnummer: 42665
EAN code: 0000000042665


Telefoonnummer en email©2000-2021 CaravanMoverShop